Dvylikai meno kūrėjų skirtų Vyriausybės kultūros ir meno premijų atsiėmė ne visi - trims laureatams diplomai bus perduoti. 
Daugiau kaip 44 tūkst. litų dydžio Vyriausybės premijas už reikšmingus darbus Lietuvos kultūrai ir menui laureatams įteikęs Premjeras Andrius Kubilius pasveikinęs visus susirinkusius gražia proga ne tik laureatams, bet ir premijas įsteigusiai Vyriausybei. 

"Kiekviena tokia proga prisilietimas prie mūsų kultūros ir meno puikių kūrinių yra nuostabi akimirka, kai šitoje karuselinėje kasdienybėje staiga stabteli ir supranti, kad ne vien biudžetai, finansai, įmonės ar kiti dalykai yra svarbūs mūsų visų gyvenime. (...) Nuostabu sveikinti tuos, kuriuos gerai pažįsti ne tik iš jų kūrinių, televizijos ekranų, spektaklių, bet tuos, kurie yra tavo kaimynai. Ypač didelį džiaugsmą jaučiu sveikindamas (nors jo ir nėra) Grigorijų Kanovičių ir jo šeimą, prisimindamas gerus laikus nuo pat vaikystės, kai su jo vaikais dūkdavome viename kieme", - kalbėjo Ministras Pirmininkas.

"Yra galimybė Vyriausybei šiandien dar kartą pasakyti, kad ganėtinai didelis kuriančiųjų kritikos kiekis tenka būtent kultūros atžvilgiu vykdomai politikai, bet kultūra ir menas buvo ir lieka vienu svarbiausių Vyriausybės prioritetų, kas, deja, ne visada atsispindi biudžete. Tačiau nekilo klausimas, kad premijos palauktų geresnių laikų", - sakė A. Kubilius.

Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis irgi linkėjo menininkams sulaukti šviesių laikų ir neprarasti pasitikėjimo valstybe.

Premijų įteikimo ceremonijoje nedalyvavo ne tik buvęs Kubilių kaimynas dabar Izraelyje gyvenantis rašytojas G. Kanovičius, bet ir dėl ligos negalėjęs atvykti dailininkas Eduardas Juchnevičius, muzikologė ir pedagogė Marija Vida Krakauskaitė.

Vyriausybės premiją atsiėmė rašytojas, literatūros kritikas Algimantas Anicetas Bučys, lėlių teatro dailininkas ir režisierius Rimantas Driežis, muzikologas Viktoras Gerulaitis, kino režisierius Marijonas Giedrys. 

Už premiją visiems doriems Lietuvos žmonėms padėkojęs teatro režisierius Aidas Giniotis padainavo kelias dainas kartu su savo kolegomis iš Keistuolių teatro. Architektas Jonas Minkevičius, įvardijęs architektūrą kaip pačią svarbiausią ir seniausią iš visų menų, visus pakvietė kurti autentišką lietuvišką architektūrą. Dirigentas Vytautas Miškinis kaip padėką už premiją su savo vadovaujamo choro "Ąžuoliukas" diskantu Martynu atliko Balio Dvariono "Žvaigždutę". Vyriausybės premijos įteiktos ir fotomenininkui Rimaldui Vikšraičiui bei dailininkei Birutei Žilytei.

Vyriausybės kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti Lietuvos, taip pat Pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų bei kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą. Iki šiol Vyriausybės kultūros ir meno premijomis paskatinti 99 kultūros ir meno žmonės. 
ELTA 
Į viršų