„Čia tai mokytojas!“ - ir mažesnių, ir vyresnių Dubijos pagrindinės mokyklos mokinių nuomonė apie mokyklos kūno kultūros mokytoją Saulių Jucevičių, kuris savo griežtumu, reiklumu ir gerumu pelnė tokį įvertinimą.
Paklausti apie labiausiai patinkantį užsiėmimą, mokiniai dažnai įvardija mokytojo Sauliaus Jucevičiaus vedamas pamokas ir būrelius. Mokytojas ne tik veda kūno kultūros pamokas, treniruoja krepšininkais tapti svajojančius berniukus po pamokų, bet ir organizuoja įvairius sportinius renginius, varžybas, kuriuose aktyviai dalyvauja visi mokyklos mokiniai. Paklausti, kodėl taip žavimasi krepšiniu, Dubijos pagrindinės mokyklos mokiniai sako todėl, kad mokytojas labai geras. Patys mažieji teigia krepšinį lankantys ne tik dėl noro tapti garsiais krepšininkais. Svaria priežastimi tampa ir tai, kad iš vyresniųjų brolių, draugų girdėję apie užsiėmimų įdomumą norėję patys pabandyti, o pabandę sustoti nebegali.
 
Dubijos mokyklą baigęs mokytojas Saulius Jucevičius pats nuo vaikystės žaidė krepšinį (jo pirmasis krepšinio treneris buvo Antanas Sireika), buvo per vieną žingsnį iki Lietuvos rinktinės žaidėjų, bet liko ištikimas vietai, kurioje ir pradėjo savo sportinę veiklą – Dubijos pagrindinei. Dabar mokytojas treniruoja ir Šiaulių miesto krepšinio komandas, o mokykloje dirba negailėdamas jėgų ir neskaičiuodamas laiko. 
 

Į viršų