Už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje teatro režisieriai Eimuntas Nekrošius ir Oskaras Koršunovas bei video menininkas Deimantas Narkevičius apdovanoti Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklais "Tūkstantmečio žvaigždė".

"Jūs esate tie, kurie didele dalimi simbolizuoja Lietuvą pasaulyje. Jūs esate Lietuvos pasiuntiniai", - sakė užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis penktadienį Užsienio reikalų ministerijoje surengtoje ceremonijoje.

Apdovanotųjų vardu kalbėjęs O. Koršunovas sakė, kad "kultūrininkai gražiai garsina Lietuvą ir smagu, kai tai yra pastebima ir įvertinama".

Nacionalinės premijos laureatai teatro režisieriai E. Nekrošius ir O. Koršunovas yra apdovanoti aukščiausiais įvairių šalių teatro apdovanojimais. Jų režisuotus spektaklius matė įvairių pasaulio šalių žiūrovai, apdovanojimais įvertino prestižinių festivalių žiuri.

E. Nekrošius triskart yra pelnęs UBU premiją už geriausią užsienio pastatymą Italijoje, dvi "Auksines kaukes" ir festivalio "Baltijskij dom" apdovanojimą Rusijoje.

O. Koršunovas, be kitų premijų, yra įvertintas Europos teatrų sąjungos apdovanojimu "Naujosios teatro realybės".

Nacionalinės premijos laureatas D. Narkevičius 2008 m. apdovanotas prestižine Vincento van Gogo šiuolaikinio meno premija, kuri kas dvejus metus įteikiama sėkmingiausiai kuriantiems Europos menininkams. Jo darbai eksponuojami žymiausiuose modernaus meno muziejuose, juos yra įsigiję įvairių šalių šiuolaikinio meno muziejai ir fondai.
ELTA 
Į viršų