Lietuvos tikintieji ir jų ganytojai reiškia giliausią užuojautą lenkų tautai, gedinčiai savo tėvynainių ir Lenkijos vadovo, šeštadienį žuvusių aviakatastrofoje Rusijoje.

"Iš visos širdies užjaučiame žuvusiųjų artimuosius ir visą lenkų tautą, kuri gedi savo tėvynainių, ir meldžiame Gailestingąjį Jėzų priimti į Dangaus laimę žuvusiuosius bei paguosti liūdinčiuosius", - sekmadienį švenčiamose Dievo Gailestingumo iškilmėse sakė Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis. Arkivyskupas aukojo iškilmingas šv. Mišias Vilniaus Dievo Gailestingumo šventovėje, prie Gailestingojo Jėzaus paveikslo.

"Šiandien švenčiame Dievo Gailestingumo šventę, kuri dar giliau mus veda į Dievo Gailestingumo paslaptį. Dievo Gailestingumas - tai viltis, dovanota žmonėms, kad tikėdami ir pasitikėdami Dievo atpirkimu būtume išgelbėti. Dievo Gailestingumas yra suvokiamas ir tampa realus tik tuomet, kai atpažįstame ir pripažįstame savo nuodėmes", - kalbėjo metropolitas.

Pasak kardinolo, šiandien žmonija yra klaidinama blogio, kuris prisidengęs spalvingomis egoizmo, puikybės ir nesantaikos kaukėmis stumia pasaulį į pražūtį. Jėzus per šventąją Faustiną primena žmonijai, kad Jo Gailestingumas yra vienintelė priemonė, gelbstinti pasaulį. "Kas pasitiki mano gailestingumu, nepražus, nes visi jo reikalai yra mano", - sako Jėzus seselei Faustinai, pagal kurios regėjimus 1934 m. ir buvo nutapytas Gailestingojo Jėzaus paveikslas.

"Gailestingojo Jėzaus paveiksle įamžinti žodžiai "Pasitikiu Tavimi" mums atskleidžia vilties slėpinį. Vilties, kuri niekada neapgauna. Priimkime šią Dievo dovaną mūsų gyvenimą, kad ji taptų veiksminga, kad ji padarytų mus gailestingumo liudininkais savo broliams ir sesėms. Gailestingumo ir meilės turime tiek, kiek sugebame juos atiduoti kitiems", - primena A. J. Bačkis.

Po pietų Gailestingojo Dievo šventovėje Vilniaus arkivyskupas metropolitas aukos šv. Mišias ir lenkų kalba.
ELTA 
Į viršų