Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre šeštadienį koncertą surengsianti operos primadona Violeta Urmanavičiūtė-Urmana antradienį atvyko į uostamiestį ir praėjus vos porai valandų po kelionės jau dalyvavo spaudos konferencijoje.

Įtemptas grafikas ir nuolatinės kelionės dainininkei - įprastas dalykas. Ji veiklą planuoja penketui metų į priekį, dainuoja garsiausiuose pasaulio operos teatruose, atlieka platų repertuarą.

"Ir labai retai atšaukiu koncertus", - spaudos konferencijoje sakė V. Urmanavičiūtė-Urmana, kuri, anot dienraščio "Vakarų ekspresas", visai neatrodė ką tik atlaikiusi 17 valandų trukusią kelionę automobiliu iš Berlyno.

Jau trečiadienį solistė planuoja pradėti šeštadienį vyksiančio koncerto, kuriame pasirodys su savo vyru italų tenoru Alfredo Nigro, repeticijas.

Rinktis kelionę automobiliu teko dėl šiomis dienomis Europą užklupusių oro transporto bėdų, kilusių dėl Islandijos ugnikalnio išsiveržimo. Gimtojoje šalyje dainininkė ketina praleisti savaitę, o pirmadienį, planuojama, iš Vilniaus išskris į Vokietiją.

Pirmadienio vakarą atvykusi į Lietuvą V. Urmanavičiūtė-Urmana jau spėjo susitikti su giminaičiais, gyvenančiais Marijampolėje.

"Mano tėvynėje esame reti svečiai, labai norėčiau vyrui parodyti Kuršių neriją, Palangą, tačiau nesu tikra, ar mums tikrai pavyks", - svarstė dainininkė.

Du dešimtmečius Vokietijoje gyvenanti lietuvė teigė visada jaučianti nostalgiją tėvynei, tačiau nuolat sekti šalies gyvenimo aktualijų neturi laiko. Scena - jos gyvenimo būdas. Per metus V. Urmanavičiūtė-Urmana pasirodo ne daugiau kaip 50 koncertų bei spektaklių. Pasirodymai "normuojami" dėl būtinybės apdairiai puoselėti svarbiausią dainininko instrumentą - balsą.

Paklausta apie profesinius užmojus ir poreikį išmėginti naujas veiklos sritis, dainininkė sakė svarstanti galimybę ateityje užsiimti pedagoginiu darbu.

"Esu sukaupusi nemažai patirties, kuria norėčiau pasidalyti su talentingu jaunimu. O dėl dainavimo - rinkčiausi tik klasikinį. Dainuoti pop arba džiazo daineles - ne man", - sakė viešnia.

Įspūdingiausiuose pasaulio operos teatruose pasirodanti V. Urmanavičiūtė-Urmana solidžią programą Klaipėdoje atliks daugiau negu kukliomis senutėlio Muzikinio teatro sąlygomis. Tačiau tai, pasak jos, tėra smulkmena.

"Žiūrovų akyse matomas entuziazmas tokius dalykus atperka", - patikino dainininkė.
ELTA 
Į viršų