Populiariausiu tautiniu dvidešimtmečio veiksmažodžiu išrinktas žodis "emigravome" ("emigruoti"). Po jo rikiuojasi veiksmažodžiai "dejavome" ir "tikėjome". 

Tarp dviejų šiųmečio Nacionalinio diktanto konkurso turų Valstybinės lietuvių kalbos komisijos svetainėje vyko dvidešimtmečio veiksmažodžio rinkimai. Juose balsus atidavė beveik 700 svetainės lankytojų. 

Tarp dviejų šimtų pasiūlytų veiksmažodžių dažniausiai kartojosi "kovoti", "dirbti", "vogti". Tačiau po pirminio balsavimo už pasiūlytų veiksmažodžių dešimtukus nė vienas iš jų nepateko į populiariausiųjų dvyliktuką, o per paskutiniąsias savaites septyni šimtai balsavusiųjų geriausiai lietuvių tautos, šalies piliečių būvį ir veiklą per dvidešimt nepriklausomybės metų atspindinčiu veiksmažodžiu išrinko tarptautinį veiksmažodį "emigruoti". Iš svetainės lankytojų pasiūlytų veiksmažodinių daiktavardžių išrinktas "tikėjimas". 

Nelygų dvidešimtmečio kelią jau pirminiame, siūlymų, etape paliudijo tokie pateikti veiksmažodžiai kaip "tikėti" ir "nusivilti", "gyventi" ir "išgyventi", "laukti" ir "kovoti", "dirbti" ir "tinginiauti". 

Buvo rasta ir dvidešimtmečio realijas atspindinčių naujadarų - "seimauti" (asmeninės materialinės gerovės susikūrimo ir nebaudžiamumo reikšme) ir "korumpėti" (darytis korumpuotam).
ELTA 
Į viršų