Per Žolinės šventę ir Šv. Roko atlaidus Palangos bažnyčioje sekmadienį prasidės antrasis sakralinės muzikos festivalis "Ave Maria". Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų parapija ir festivalį rengianti viešoji įstaiga "Cantus firmus" vėl kviečia šio pajūrio kurorto klausytojus pasiklausyti profesionalių muzikų atliekamos sakralinės muzikos.

Grafų Tiškevičių ir miesto gyventojų lėšomis prieš daugiau negu šimtą metų pastatyta Palangos bažnyčia, garsėjanti puikia akustika, rugpjūčio 15-22 dienomis siūlys rimtosios muzikos alternatyvą triukšmingoms Palangos gatvių pramogoms ir atvers erdvę po savo skliautais klasikinei muzikai. Antrus metus rengiamą festivalį globoja Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ.

Pasak rengėjų, festivalis skiriamas į Palangos bažnyčią prieš porą metų grįžusiam restauruotam didžiojo altoriaus paveikslui "Švč. Mergelė Marija su Vaikeliu". Tai senas ir vertingas bažnytinės dailės kūrinys, nutapytas XVII amžiuje ir tapęs Palangos bažnyčios religine bei menine relikvija. Kadaise stebuklingai kruvinomis ašaromis pravirkęs paveikslas išliko nepaisant niokojančios laiko ir įvairių istorinių negandų rykštės. 

Tema "Magnificat Palangos Madonai" prasmingai vienija visus septynis šių metų festivalio "Ave Maria" koncertus, kurie vyks ne tik Palangos bažnyčioje, bet ir Gintaro muziejaus Židinio menėje. 

Festivalio pradžios koncerte rugpjūčio 15 dieną su publika susitiks baritonas profesorius Eduardas Kaniava ir Vyganto Rekašiaus vadovaujamas Palangos pučiamųjų orkestras.

Chorinės muzikos mėgėjų rugpjūčio 17 dieną laukia valstybinio choro "Vilnius" ir solistės Laimos Česlauskaitės koncertas, o rugpjūčio 21 dieną Antonijaus Vivaldžio (Antonio Vivaldi) kūrinius atliks Šiaulių valstybinis kamerinis choras "Polifonija", Šiaulių kamerinis orkestras, solistės Asta Krikščiūnaitė, Eugenija Klivickaitė ir dirigentas profesorius Juozas Domarkas.

Vargonų muzikos gerbėjams rugpjūčio 22 dieną jaukų vakarą Palangos bažnyčioje dovanos vargonininkė Dalia Jatautaitė ir mecosopranas Rita Novikaitė. 

Palangos gintaro muziejaus Židinio menėje rugpjūčio 17 dieną muzikuos Nacionalinės premijos laureatas Čiurlionio kvartetas, toje pačioje Tiškevičių rūmų erdvėje rugpjūčio 19 d. į koncertą "Muzikos ir poezijos dialogas" kvies aktorė Gražina Urbonaitė ir saksofonininkas Petras Vyšniauskas, o dainininkės Juditos Leitaitės gerbėjai rugpjūčio 20 d. turės puikią progą pasiklausyti šios į koncertinę sceną sugrįžusios solistės atliekamų vokalinių šedevrų. Festivalio renginius ves Janina Pranaitytė.

Visų koncertų pradžia - 20 val. Įėjimas į bažnyčioje rengiamus koncertus nemokamas, o bilietai į koncertus Palangos gintaro muziejaus židinio menėje kainuos 20 Lt.
ELTA 
Į viršų