Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro vadovo Laimučio Sėdžiaus prašymas atleisti jį iš einamų pareigų papiktino kultūros ministrą Arūną Gelūną, vos prieš tris dienas Panevėžyje pristačiusį teatro darbuotojams naująjį vadovą. 

Netrukus bus paskelbtas naujas konkursas J. Miltinio teatro vadovo pareigoms eiti.

Konkursą laimėjęs, teatro viziją bei išsamų penkerių metų planą pristatęs L. Sėdžius teatro vadovu išdirbo dvi dienas ir atvykęs į Kultūros ministeriją parašė prašymą atleisti jį iš pareigų. Jokie įkalbinėjimai pasilikti paskirtose pareigose nepadėjo, nors ministras tikėjosi, kad teatro vadovas viską apmąstęs apsigalvos ir pradės normaliai dirbti. 

Kultūros ministras nustebęs, kad ilgametis šio teatro aktorius, konkurso metu žadėjęs permainas teatro valdyme, repertuaro sudaryme, taip pat tikinęs, kad be galo svarbu suburti teatro kolektyvą vienam tikslui - puoselėti ir branginti turtingą istoriją turintį teatrą, po kelių darbo dienų nusprendė, kad, būdamas direktoriumi to padaryti nebegali, nes nusivylė šio teatro žmonėmis, nors juos pažinojo ne vieną dešimtmetį. 

Kaip ministerijoje aiškino pats L. Sėdžius, jis paliekąs teatrą savo noru. Teatro vadovas teigė, kad prieš tai turėto teatro darbuotojų palaikymo jis nebeturi, kad būtent jie trukdo jam daryti būtinas ir radikalias permainas teatre. L. Sėdžius sakė nebematąs galimybių dirbti, ir norįs kuo greičiau palikti vadovo kėdę. 

"Tai vertinu kaip neapgalvotą žingsnį ir neatsakingą požiūrį į gautas pareigas, žadėtų įsipareigojimų nevykdymą. L. Sėdžiaus į ministeriją nekviečiau, apie spaudimą ar politinius motyvus nėra ir negali būti jokios kalbos. Kodėl teatre susidarė tokia situacija reiktų klausti paties teatro vadovo ar ten dirbančių žmonių", - sako kultūros ministras. 

Ministrui patenkinus prašymą, netrukus bus skelbiamas naujas konkursas J. Miltinio teatro vadovo pareigoms eiti. 

48 metų Panevėžio dramos teatro aktorius ir Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narys L. Sėdžius buvo pakeitęs Rimantą Teresą, primena ELTA. 

L. Sėdžius konkurse įvertintas geriausiai iš penkių pretendentų. Į J. Miltinio dramos teatro vadovo pareigas taip pat pretendavo tris kadencijas jam vadovavęs režisierius R. Teresius, rašytoja ir žurnalistė Liuda Jonušienė, teatro režisieriai Rolandas Atkočiūnas ir Saulius Varnas.

L. Sėdžius 1980 m. baigė Telšių 3-iąją vidurinę mokyklą ir Telšių muzikos mokyklos klarneto klasę. 1984 m. baigė tuometę Lietuvos valstybinę konservatoriją (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademija). Nuo 1984 m. - Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorius.

Dar studijuodamas tuometėje konservatorijoje, L. Sėdžius pradėjo vesti vaikų ir moksleivių televizijos dainos konkursą "Dainų dainelė", su diktore Angele Kiliuviene jį vedė iki 1992 m., kai pradėjo dirbti Panevėžio televizijoje PAN TV, kurioje vedė sveikinimų koncertus. Teatre aktorius sukūrė apie 50 vaidmenų Algimanto Pociūno, Rimanto Tereso, Gyčio Padegimo, Juliaus Dautarto, Peterio Stoičevo ir kitų režisierių spektakliuose, yra vaidinęs kino filmuose. 

Nuo 2007 m. L. Sėdžius yra Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narys.
ELTA
Į viršų