Sostinės galerijoje "Actus magnus" menininkė iš Danijos Marieta Bonė (Marietta Bonnet) pristatys savo pastelių parodą "Ugnikalniai vandenyne". 

Ketvirtadienį atidaromos parodos autorė, piešianti ant rankų darbo popieriaus, vaizduoja Islandijos ir Rejunjono (Reunion) salos gamtovaizdžius. Rejunjonas - Prancūzijai priklausanti sala Indijos vandenyne - labiausiai nutolusi Europos Sąjungos teritorija. Nors Islandiją ir Rejunjoną skiria milžiniškas atstumas, jas vienija tai, kad abiejose salose yra ugnikalnių, todėl gamtovaizdžiai tampa neįtikėtinai spalvingi ir įspūdingi. Būtent spalvų įvairovė įkvėpė dailininkę sukurti šią parodą, kuri pavasarį buvo pristatyta Kopenhagoje ir sulaukė itin didelio susidomėjimo.

Paroda "Ugnikalniai vandenyne" surengta bendradarbiaujant su "Krebsen" galerija. Ši pačiame Kopenhagos senamiesčio centre įsikūrusi galerija ne kartą yra pristačiusi dailininkų iš Lietuvos kūrybą. Savo darbus "Krebsen" galerijoje yra eksponavę Vilmantas Marcinkevičius, Kęstutis Grigaliūnas, Laisvydė Šalčiūtė, Kristina Norvilaitė, Neringa Žukauskaitė, Pranas Gailius ir daugelis kitų lietuvių menininkų. 

Galerijos "Actus magnus" direktorė Jolita Zykutė sako, kad "Krebsen" galerija - viena iš nedaugelio profesionalių galerijų Danijoje, aktyviai pristatančių Lietuvos meną, todėl šios galerijos atstovaujamos autorės kūrybos paroda Vilniuje - svarbus žingsnis tęsiant kultūrinį bendradarbiavimą tarp Danijos ir Lietuvos.

"Ugnikalniai vandenyne" M. Bonė pastelėse Vilniuje viešės iki rugsėjo 14 dienos.
ELTA 
Į viršų