Lietuvoje besiklostančią Rusijos teatrų gastrolių tradiciją tęsia vienas iš jauniausių Sankt Peterburgo teatrų "Na Vasiljevskom". Spalio 17-24 dienomis Lietuvos rusų dramos teatre ir Ūkio teatro banko arenoje svečiai rodys net keturių dramos spektaklių programą.

Pasak teatro "Na Vasiljevskom" atstovės Anos Konstantinovos, vilniečiams atvežami geriausi šio teatro repertuariniai spektakliai, tarp jų - teatro pasididžiavimas - garsios rašytojos Liudmilos Ulickajos kūrinių inscenizacijos, pelniusios aukščiausius Sankt Peterburgo teatro apdovanojimus "Auksinis sofitas". Tai lenkų kilmės režisierius Andžejaus Bubeno spektakliai "Danielis Štainas, vertėjas" ir "Rusiška uogienė", pastarasis nominuotas ir "Auksinės kaukės" premijai. Abu šie techniškai sudėtingi spektakliai bus rodomi sostinės Ūkio banko teatro arenoje. 

Rusų dramos teatre žiūrovų laukia irgi du spektakliai - 16 fotografijų drama "Solesombra" (rež. Jana Tumina), nominuota "Auksinio sofito" premijai, ir premjerinis spektaklis "Linksma pjesė apie skyrybas" (rež. Denisas Chusnijarovas). Nors peterburgiečiai buvo suplanavę Vilniuje parodyti ir spektaklį vaikams "Pepė Ilgakojinė", dėl techninių kliūčių jis buvo atšauktas.

Pasak Lietuvos rusų dramos teatro vadovo Jono Vaitkaus, žiūrovams norima pristatyti puikų teatrą ir labai stiprią jo aktorių trupę. "Žiūrovai pasiilgę rimtesnio, gilesnio teatro, jiems jau gerokai pabodo antrepriziniai rusiški spektakliai, be dekoracijų, rimto paruošimo, skirti tik uždarbiui. 

Norime užmegzti nuolatinį dialogą su teatru "Na Vasiljevskom" ir parodyti daugiau jo spektaklių. Gal šis teatras neturi ryškių žvaigždžių, tačiau jame vaidinantys aktoriai yra talentingi, nors mažiau šmėkščioja televizijos ekranuose", - kalbėjo J. Vaitkus.

Teatras "Na Vasiljevskom" pradėjo dar tik 23-iąjį sezoną ir yra vienas iš jauniausių Sankt Peterburgo dramos teatrų. Įkurtas 1989 m., šis teatras jau spėjo už savo spektaklius pelnyti prestižines Rusijos teatro premijas, yra vienas labiausiai lankomų Sankt Peterburgo mieste, gastroliavo Europos ir Azijos šalyse. Neseniai savo spektaklį "Rusiška uogienė" Sankt Peterburgo teatras rodė Rygoje ir Taline, kur jau stipri Rusijos teatrų gastrolių tradicija, rusų spektakliai surenka pilnutėles žiūrovų sales.

Tai nebe pirmas šio Sankt Peterburgo teatro vizitas į Vilnių - pernai jo aktoriai jau rodė spektaklį "Palaidokit mane po grindjuoste", o spalio 23-24 dienomis pagal šią Pavelo Sanajevo pjesę pastatytą spektaklį "Prakeikta meilė" Sankt Peterburge rodys Lietuvos rusų dramos teatras.

Teatras "Na Vasiljevskom" planuoja į Vilnių užsukti ir prieš Naujuosius metus.
Eltos inf. 
Į viršų