Oskaro Koršunovo teatro (OKT) vienuoliktąjį sezoną tęsia spektaklio "Dugne" pagal Maksimą Gorkį premjera. Penktadienio, šeštadienio ir sekmadienio vakarus žiūrovai kviečiami kartu su aktoriais susėsti prie bendro stalo OKT repeticijų salėje Vilniaus senamiestyje.

OKT į spektaklio "Dugne" uždarą peržiūrą pirmuosius žiūrovus pakvietė Vilniaus teatro festivalio "Sirenos" programoje, tačiau tuomet spektaklį pamatė tik festivalio svečiai. 

Vieno veiksmo spektaklis-laboratorija vyksta neįprastoje erdvėje - teatro repeticijų patalpoje, kurioje žiūrovai kartu su aktoriais atsiduria fiziškai labai arti vieni kitų - vienoje užstalėje. "Tai bus ypatinga premjera - mes kviesim žiūrovą labai arti savęs, tiesiog čia, aktoriai kvies žiūrovus prie stalo. Čia mes išdrįsome sėstis taip arti žiūrovo arba žiūrovą pasodinti taip arti aktoriaus, kad nebeliko jokios galimybės išvengti tos akistatos. Šiame susitikime nebeturi įtakos nei teatrinės širmos, nei apšvietimas, nei teatro magija. Viskas yra be galo atvira. 

Scena bus stalas, užstalė, kurioje aktoriai pakalbės apie savo profesiją, apie tai, kad žmogus yra vertybė, ir žmoguje viskas yra ne jo išorėje, bet jo viduje. Aktorius yra įdomi profesija, per visą tą šou dalyvavimą niekas nepagalvoja, kad aktorius yra ne šoumenas, o visų pirma žmogus, kurio instrumentas yra jis pats", - sako O. Koršunovas.

Spektaklyje dalyvaus aktoriai Jonas Verseckas, Rasa Samuolytė, Nelė Savičenko, Julius Žalakevičius, Darius Meškauskas, Dainius Gavenonis, Darius Gumauskas, Giedrius Savickas, Tomas Žaibus, Rytis Saladžius.

Pasak režisieriaus, OKT vienuoliktasis sezonas skleisis po savotiška menininkų rezistencijos vėliava, kuri reiškia pasipriešinimą "niekalui, šlamštui, kurio visur apstu: teatro netikrybei, komerciškam, bulvariniam teatrui ir gyvenimui, nenustojančiam šou televizijoje ir politiniame gyvenime, kultūros politikoje nebuvimui, situacijai, kai teatras prasideda nuo kasos ir kasa baigiasi".

Šį sezoną žiūrovų dar laukia jaunosios teatro kartos atstovo Artūro Areimos "Prakeiktieji" pagal Eženo O'Nilo (Eugene O'Neill) pjesę "Elektrai tinka gedulas", pasakojančią apie karą mažiausioje visuomenės grandyje - šeimoje. Spektaklyje vaidins aktoriai Toma Vaškevičiūtė, Tadas Gryn, Vytautas Rumšas, Dainius Gavenonis, Daumantas Ciunis, vaidmenį atliks ir džiazo muzikantas, saksofonininkas Liudas Mockūnas. Spektaklio premjera numatoma gruodžio 9 dieną.

Šį sezoną tikimasi ir trečios premjeros - kitų metų pavasarį teatre kviečiamas statyti kitas jaunasis režisierius Vilius Malinauskas pagal ypač populiarios prancūzų rašytojos Žazminos Rezos (Yasmina Reza) pjesę "Skerdynių dievas".
 
Eltos inf. 
Į viršų