Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre antradienį koncertuos vienas iš pačių garsiausių pasaulio pianistų Jevgenijus Kisinas. 

Pirmą kartą Lietuvoje koncertuosiantis pianistas atliks Frideriko Šopeno (Frederic Chopin) ir Roberto Šumano (Robert Schumann) kūrinius.

Gimęs Maskvoje 1971 metais, vunderkindas J. Kisinas groti pianinu pradėjo būdamas vos vienų metų amžiaus, o pirmą viešą koncertą surengė dešimties metų. Pasaulinę karjerą J. Kisinas pradėjo 1985 m. ir šiuo metu yra, kaip teigiama, neprilygstamo pasaulyje talento pianistas virtuozas. 

Nors kritikai savo recenzijose rašo apie nuolatinį pianisto augimą, pianisto įvaizdis scenoje paslaptingu būdu liekąs toks pats. Net ir dabar, kai kresteli vešlių plaukų kupetą, 39 metų J. Kisinas atrodo beveik toks pat kaip ir legendiniame 1984-ųjų koncerte Maskvoje, po kurio prasidėjo stulbinanti jo karjera, tebesitęsianti iki šiol. 

Muzikalumas, interpretacijų gelmė ir poetiškumas, o kartu tobulas virtuoziškumas pelnė J. Kisinui išskirtinę vietą ne tik tarp savo kartos, bet ir tarp visų laikų pianistų. Jis nuolat kviečiamas koncertuoti visame pasaulyje, bendradarbiauja su geriausiais orkestrais ir dirigentais, tarp jų su Klaudijumi Abadu (Claudio Abbado), Vladimiru Aškenaziu, Danieliu Barenboimu, Džemsu Livainu (James Levine) Rikardu Mučiu (Riccardo Muti) ir daugeliu kitų.

J. Kisinas ypač išgarsėjo F. Šopeno, nuo vaikystės mėgstamiausio jo kompozitoriaus, kūrinių interpretacijomis. Koncertas Vilniuje skiriamas F. Šopeno jubiliejiniams metams. Ta pati programa šio turo metu dar skambės ir Zagrebe (Kroatija), Belgrade (Serbija), Budapešte (Vengrija), Ženevoje, Liucernoje, Bazelyje (Šveicarija) bei Paryžiuje, Grenoblyje, Dižone (Prancūzija). 

Šalia savo, kaip pianisto, karjeros J. Kisinas taip pat rengia jidiš ir rusų poezijos vakarus. 2010 m. "Forward" asociacija išleido J. Kisino atliekamos šiuolaikinės jidiš poezijos rečitalių kompaktinę plokštelę. 

J. Kisino koncerto Vilniuje generalinis rėmėjas - Vladimiro Romanovo fondas.

Eltos inf.
Į viršų