Kultūros vakaras „Žodžio ir muzikos gundymai“ Aklųjų ir silpnaregių skyriuje susilaukė didžiulio Gubernijos rajono gyventojų susidomėjimo.
Vadimo SIMUTKINO nuotr. 
 
Romualda URBONAVIČIŪTĖ
Šiaulių Kultūros centre Aklųjų ir silpnaregių skyriuje vykusiame kultūros vakare „Žodžio ir muzikos gundymai“ dalyvavo visų mūzų atstovai. Susirinkę į vakarą šiauliečiai priešsalyje galėjo susipažinti su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos narės šiaulietės Ritos Kriukovienės tapytais paveikslais, ir su Šiaulių dailės mokyklos moksleivių liečiamųjų skulptūrų paroda, ir su Aukštelkės socialinių globos namų gyventojų kūrybinių darbų paroda. 
 
Tačiau pagrindinis renginio akcentas vis dėlto buvo daina ir poezija. Kultūros vakare pasirodė „Salduvės“ pagrindinės mokyklos skaitovai, solistės Ema Mosolkovaitė, Lina Maslekovaitė (mokytoja Virginija Bagdonavičiūtė),  mokytojos Loretos Stankuvienės išugdyti vokalistai Kristina Alminskaitė, Gabija Kušleikaitė, Domantas Gružas ir Vilniaus pedagoginio universiteto studentė, respublikinio solistų ir  vokalinių ansamblių konkurso SIDABRINIAI BALSAI  laureatė Vaida Butautaitė, kaip ir visada, tobula vokalo derme žavėjo vokalinis ansamblis „Dermė“ (vadovė Kristina Mockutė), savo lyriką ir prozą pristatė Jovita Lapinskaitė, „Šiaulių naujienų“ korespondentė Asta Volkovaitė ir Ramūnas Mendelis.



Į viršų