90 metų jubiliejų švenčianti Lietuvos opera antradienio vakarą jau devintąjį kartą pagerbė geriausius 2010 metų operos ir baleto solistus. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) tradiciškai įteiktos "Operos Švyturių" statulėlės ir piniginės premijos šio teatro solistams.

2010 m. Metų operos solistės apdovanojimą atsiėmė sopranas Joana Gedmintaitė, įvertinta už Siuzanos vaidmenį operoje "Figaro vedybos" ir Bruknelės vaidmenį operoje "Bruknelė".

Užsienio scenose dainuojantis bosas baritonas Kostas Smoriginas, pripažintas Metų operos solistu už Figaro vaidmenį operoje "Figaro vedybos", apdovanojimo atsiimti neatvyko dėl įtempto spektaklių grafiko.

Nominacijos Metų baleto solistė laurai atiteko Olgai Konošenko už Olimpijos vaidmenį balete "Kopelija". Metų baleto solistu pripažintas Eligijus Butkus, sukūręs Natanaelio vaidmenį balete "Kopelija" ir Romeo vaidmenį balete "Romeo ir Džuljeta", pasidžiaugė ypač sėkmingais jam metais. "Parengiau keletą pagrindinių vaidmenų, pavasarį gavau "Auksinį scenos kryžių" ir Konstantino Stašio premiją, o metus užbaigiu šiuo garbingu apdovanojimu", - kalbėjo susirinkusiems E. Butkus.

Antrą kartą bus pagerbiamas Metų operos solistas už profesionaliai atliktus antraplanius vaidmenis. LNOBT Paramos fondo "Orfėjo lyra" įsteigtą specialų prizą šįmet pelnė tenoras Rafailas Karpis, sukūręs įsimintinus antraplanius vaidmenis operose "Figaro vedybos", "Karmen", "Bruknelė" ir operetėje "Vienos kraujas".

Pasak LNOBT generalinio direktoriaus Gintauto Kėvišo, tradiciniai "Operos Švyturiai" šįmet irgi jubiliejiniai - su šių metų laureatais jau apdovanota pusė šimto solistų.

Iki šiol Metų operos ir baleto solistai buvo apdovanojami paskutiniąją metų dieną, o šįmet apdovanojimai įteikti spektaklio "Likimo galia", kuriame dainuos operos primadona Violeta Urmana, pertraukos metu.

Šios operos su kviestiniais ir lietuvių solistais klausėsi ir "Operos Švyturių" apdovanojimo ceremonijoje su šimtais klausytojų dalyvavo Premjeras Andrius Kubilius.

Eltos inf.
Į viršų