Metų pabaigoje Kultūros ministerijoje tradiciškai pagerbti kultūros ir meno kūrėjai. Trečiadienį daugiau kaip 20-čiai jų įteiktos įvairių dydžių premijos, o Rokiškio krašto muziejus didžiausia ministerijos premija paskatintas už puikias edukacines programas. 

Garbinga Martyno Mažvydo premija už nuopelnus Lietuvos valstybės kalbai, raštijos istorijai ir knygos menui apdovanotos Vilniaus universiteto bibliotekos darbuotojos Aušra Rinkūnaitė, Nijolė Klingaitė-Dasevičienė, Sondra Rankelienė už katalogo "Bibliotheca Sapiehana: Vilniaus universiteto rinkinys" sudarymą ir parengimą. 

Premija už bibliotekininkystės, bibliografijos, knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą apdovanota Kauno technologijos universiteto bibliotekos Informacinių paslaugų skyriaus vedėja Gintarė Tautkevičienė. 

Telšių rajono savivaldybės Nevarėnų kultūros centro direktorius Albinas Šmukšta apdovanotas premija už aktyvią, kūrybingą veiklą kultūros centruose. 

Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro Etninės veiklos skyriaus vedėja Rimutė Vitaitė apdovanota premija už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą. 

Kultūros ministerijos premijomis už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą įvertinti du tautodailininkai - keramikas Vygantas Jazerskas ir kryždirbystės puoselėtojas Jonas Šmigelskas. 

Premija už muziejininkystės ir muziejų vertybių restauravimo darbus įteikta Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus Istorijos skyriaus vedėjai Zitai Genienei. 

Premijomis už publicistinius kūrinius apdovanoti trys žinomi publicistai, rašytojai - Astrida Petraitytė, Herkus Kunčius ir Liutauras Degėsys. 

Garbinga Balio Buračo fotografijos meno premija apdovanotas fotomenininkas, Lietuvos fotomenininkų sąjungos sekretorius Stanislovas Žvirgždas. 

Premija už geriausiai parengtus ir vykdytus vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos projektus šįmet įvertintas Rokiškio krašto muziejus. 

Metų debiuto premiją pelnė režisierė Loreta Vaskova. Jaunojo kūrėjo premijos paskirtos pianistui Gabrieliui Aleknai, interakcijų dizaineriui Julijonui Urbonui ir choreografei Agnijai Sarulienei. 

Premija vaizduojamojo meno kūrinio autoriui už kūrinį Žalgirio mūšio tema atiteko dailininkui Ugniui Gelgudai.

Kultūros ministerijų dydžiai siekia nuo 2,5 tūkst. iki beveik 10 tūkst. litų.

Eltos inf.
Į viršų