Plėtojant edukacijos programas, Švietimo ir mokslo bei Kultūros ministerijų lėšomis 2011-2013 metais bus kuriami kūrybinės televizinės dokumentikos filmai aktualiomis Lietuvos istorijos ir kultūros temomis. Šiam tikslui abi ministerijos įsipareigoja skirti po 500 tūkst. Lt.

Tai numatyta bendru švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus ir kultūros ministro Arūno Gelūno sutarimu, kuriuo buvo patvirtinta ir šio projekto finansavimo tvarka 2011-2013 metais. 

Kiekvienais metais planuojama sukurti po vieną pilnametražį televizinį kūrybinės dokumentikos filmą arba kelių (3-5) serijų televizinį kūrybinės dokumentikos filmą apie iškilią Lietuvos kultūros asmenybę, kultūros, istorijos įvykį ar reiškinį. 

Aktualias Lietuvos istorijos ir kultūros temas siūlys Kultūros bei Švietimo ir mokslo ministerijų sudaryta darbo grupė.

Artimiausiu metu abiejų ministerijų interneto svetainėse ir visuomenės informavimo priemonėse bus paskelbtas konkursas. Paraiškas galės teikti kino kūryba ir kino veikla užsiimantys juridiniai asmenys, kino meno ir televizijos profesionalai. Jas vertins mišri, įvairias kultūros bei mokslo disciplinas ir sritis atstovaujančių narių konkurso paraiškų vertinimo komisija.

Eltos inf.
Į viršų