Didžiulei "Euroradijo" auditorijai šeštadienio vakarą skambės Algirdo Martinaičio kompozicijos "Saulės kelias" premjera. Kūrinys parašytas Lietuvos radijo ir Lietuvos kompozitorių sąjungos užsakymu specialiai "Euroradijo" koncertui.

Nacionalinėje filharmonijoje Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Modesto Pitrėno, tiesioginiame "Euroradijo" eteryje atliks programą "Arabeska", kurioje skirs dėmesio ne tik klasikos šedevrams, bet ir naujausiai lietuvių muzikai. 

Apie savo naują opusą "Saulės kelias" kompozitorius A. Martinaitis sako: "Garsioji frazė "Ex oriente lux" (Šviesa eina iš Rytų) suteikė kryptį šiam kūriniui, grįžimą į Rytų kultūrų pasaulį (...) Kaip arabeskoje augalijos, gyvūnijos kristalų pynimasis per simetrinius junginius įgauna nepakartojamą ornamentinį skambesį. Arabeska "Saulės kelias" sudaryta iš nedidelių Rytų muzikai artimų ritminių, melodinių švystelėjimų. Visa tai sietųsi su Saulės keliu, atvingiuojančiu į mūsų Vakarus".

"Euroradijo" koncerte taip pat skambės kiti rytietiškų motyvų kūriniai - Moriso Ravelio (Maurice Ravel) "Šecherazada" balsui ir orkestrui, Sergejaus Prokofjevo siuita "Egipto naktys", Richardo Štrauso (Strauss) simfoninė poema "Štai taip Zaratustra kalbėjo" ir garsusis "Septynių skraisčių šokis" iš operos "Salomėja".

Kartu su Nacionaliniu simfoniniu orkestru pasirodys solistė Ona Kolobovaitė (sopranas).

Koncertas bus transliuojamas ir per Lietuvos radijo "Klasikos" programą. Koncerto ir transliacijos pradžia - 19 val.

Eltos inf.
Į viršų