Kovo 1 dieną 16 valandą Telšiuose, Vilniaus dailės akademijos Telšių dailės fakulteto parodų salėje, atidaroma šiauliečių menininkų Rimanto Plungės, Remigijaus Venckaus ir Aritonės Plungienės kuruojama medijų meno paroda „Be pavadinimo“.

„Jau antrus metus kartu dirbantys ir bendromis idėjomis besidalinantys media menų dėstytojai Rimantas Plungė, Remigijus Venckus ir Aritonė Plungienė siekia populiarinti šiuolaikinį medijų meną. Rengdami medijų specialistus Lietuvos universitetuose savo ir studentų veiklą specialiai demonstruoja viešoje meno arenoje. Ši veikla integruoja jaunus kūrėjus į šiuolaikinio Lietuvos meno

platformą, bei reprezentuoja ir dėstytojų pedagoginio darbo potencialą. Pedagogų manymu - svarbu supažindinti visuomenę su veikla vykstančia akademinėje erdvėje.

Kontroversiškai skambantį parodos pavadinimą reikėtų suvokti kaip nuorodą į eksperimentinį meno pedagogų ir jaunų kūrėjų žaidimą. Pavadinimas taip pat leidžia renginį suvokti kaip nesibaigiančios eksperimentų laboratorijos

dabartinio etapo rezultatų apžvalgą. Čia kaip ir visų kitų parodų tikslas - akumuliuoti šiandienos tikrovę, greitai ir ekspresyviai vaizduoti savuosius potyrius ir patirtį susijusią su šiuolaikinio žmogaus egzistencinėmis temomis, su savosios - jaunos tapatybės permąstymo ir perkonstravimo poreikiu“, - pristato parodą menotyrininkas Remigijus Venckus.

"Šiaulių naujienų" inf. 

Į viršų