Gegužės 13 dieną, šeštadienį, 17 valandą Panevėžio rajone, Kučių kaime esančiame Bistrampolio dvare prasideda jau XXI-asis Bistrampolio festivalis. Šiais metais festivalis prasideda nemokamu ukrainiečių folkloro grupės "TaRuta" ir draugų paramos koncertu "Sparnai Ukrainai".

Renginio metu bus renkamos lėšos Ukrainos dronams ir kitai technikai. Koncertas nemokamas, o visiems aukojantiems grupė žada atsidėkoti dovanodama Ukrainos suvenyrus.

Grupė "TaRuta" koncertuoja Lietuvoje nuo 2010 metų, o aktyviai pristatinėti Ukrainos folkroką mūsuose jau pradėjo po Maidano įvykių, kas tęsiasi ir lig šiol. Šiuos muzikantus neblogai žino mūsų šalies festivalių lankytojai, radijo stočių klausytojai ir televizijos žiūrovai. 2022-ųjų vasarį prasidėjus plataus masto karinei agresijai prieš Ukrainą, grupės "TaRuta" nariai jau kelintą kartą lankosi Lietuvoje kaip savo regiono Teritorinės gynybos atstovai ir drauge su lietuvių savanoriais renka labdarą pabėgėliams bei reikalingą pagalbą savo šalies kariuomenei.

"TaRuta" kartu su draugais dovanos pačias gražiausias ir jautriausias dainas. Taip pat išgirsime ir naujienų, tame tarpe ir interneto sensacija tapusį opusą apie Javelin.

Kartu su „TaRuta" dainuos Gabija Petrauskaitė!

Renginio metu vyks paramos aukcionas, kuriame bus parduodami Lietuvos menininkų, Arza Gallery, UAB „Kelmas" meno darbai ir kūriniai, taip pat grupės atributika ir vertingi daiktai.

Veiks Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkės pavaduotojos Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės globojama fotografijų paroda „Ukrainos vaikai kalba".

Susiburkime, nepamirškime, susivienykime ir palaikykime! Geros muzikos!

---
TaRuta & SKYLE - Обітниця | Priesaika ("4 Channel" TV Version)

https://www.youtube.com/watch?v=PuhGZ724JAk

TaRuta - Amžinoji trauka Lietuva (Official video)
https://www.youtube.com/watch?v=n033xaBD51s

Į viršų