Pakruojo dvare vakarais sušvintančiame žibintų festivalyje, rodos, tereikia tik tamsos, kad didžiulė teritorija su šimtais unikalių šviesos skulptūrų virstų magiška vieta. Visgi žiemos metu vykstančiame renginyje vienas dalykas yra itin laukiamas, kad magija virstų į pasaką – sniegas. Šiųmetes šventes puošiantis, skulptūras dengiantis sniegas drauge su spalvota šviesa ir užburiančia muzika Pakruojo dvare vykstančiame žibintų festivalyje „Stebuklų šalyje“ išties sukūrė tikrą žiemos pasaką, į kurią per šventes ir net po jų kviečia pasinerti lankytojus.

Šviesos skulptūrų festivalis „Stebuklų šalyje“ sužimba kiekvieną penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį, taip pat šviečia per šventes ir paskutinį gruodžio ketvirtadienį. Festivalis lankytojų lauks iki pat sausio pabaigos.

Pakruojo dvaras – ne tik didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba, tačiau ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje bei ne sykį pripažintas kaip „Metų turizmo objektas“ Lietuvoje, kur atkuriamas XIX a. pab. – XX a. pr. dvaro gyvenimas.

Į viršų