Baigėsi Šiaulių valstybinės kolegijos vykdytas projektas „Šiauliai – jaunimo miestas“.

Jaunimas – neatsiejama miesto dalis. Tai, kiek miestas traukia jaunus žmones, svarbu tiek demografinio tvarumo, tiek miesto turistinio patrauklumo stiprinimui.

Kaip ir kiek jaunimas gali prisidėti prie miesto patrauklumo didinimo? Kaip pažinti jaunimą ir jo poreikius šiuolaikinėje visuomenėje, patraukliai pateikti miestą, kad jauni žmonės norėtų čia pasilikti? Tai bandė išsiaiškinti Šiaulių valstybinė kolegija, įgyvendindama projektą „Šiauliai – jaunimo miestas“.

Projekto tikslas – Šiaulių miestui sukurti jaunimui patrauklaus miesto įvaizdžio koncepciją.

Pirmiausia buvo atliktas tyrimas, kurio metu apklausti jauni žmonės – tiek mieste gyvenantys, studijuojantys, dirbantys, tiek atvykstantys į Šiaulius. Tyrime dalyvavo beveik tūkstantis respondentų.

Lapkričio 23 ir 30 dienomis vyko diskusijos su jaunimo organizacijų, laisvalaikio organizavimo srities atstovais. Kalbėta apie jaunų žmonių pamėgtas vietas Šiauliuose, jaunimo organizacijų siūlomas veiklas, jaunimui aktualius dalykus ir visa kita, kas galėtų prisidėti prie patrauklesnio miesto įvaizdžio stiprinimo.

Gruodžio 7–8 dienomis vyko studentų ir gimnazistų hakatonas, kuriame dalyvavo Šiaulių miesto gimnazistai ir studentai. Hakatono metu buvo sukurtas priemonių planas, kuris, tikimasi, prisidės pozicionuojant ir komunikuojant Šiaulius kaip jaunimui patrauklų miestą. Studentai ir moksleiviai džiaugiasi, kad galėjo dalyvauti projekte. Dvi dienas penkios komandos, sudarytos iš entuziastingų, kūrybingų, atsakingų gimnazistų ir studentų, ginčijosi, ieškojo įvairiausių Šiaulių patrauklumo jaunimui aspektų, svarstė, kaip galima būtų pozicionuoti ir komunikuoti miestą, kad jaunimas puikiai jaustųsi Šiauliuose ir norėtų čia gyventi, mokytis ir dirbti...

Gruodžio 15 d. Šiaulių valstybinėje kolegijoje įvyko baigiamasis projekto renginys-forumas „Šiauliai – jaunimo miestas“, renginys buvo transliuojamas tiesiogiai ir nuotoliniu būdu.

Moksleiviai ir studentai pristatė puikių idėjų, kaip pagyvinti miesto gyvenimą, papasakojo, apie kokius pokyčius mieste svajoja, kokį miestą norėtų matyti po kelerių metų. Projekto dalyviai linkėjo vieni kitiems drąsos ir skatino visus jaunus žmones prisidėti prie miesto patrauklumo gerinimo.

Projektas „Šiauliai – jaunimo miestas“ suteikė galimybę išgirsti Šiaulių miesto jaunimo, taip pat jaunų žmonių, lankančių miestą turizmo ir laisvalaikio tikslais, nuomonę, padėjo atrasti jų išskiriamus miestui būdingus bruožus, skatino ieškoti naujų būdų, kaip pagerinti miesto įvaizdį, patraukliai pristatyti Šiaulius.

Šiaulių valstybinė kolegija džiaugiasi aktyviu ir smalsiu saulės miesto jaunimu, kuris dalyvavo projekte – tikimasi, kad hakatono metu išgvildentos ir pristatytos idėjos netolimoje ateityje virs realiais projektais, kuriais galės džiaugtis jauni žmonės.

Į viršų