Artėjant gražiausioms metų šventėms Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus padavėjai-barmenai ir jų profesijos mokytojos Aneta Salinkienė ir Aldona Kairienė pademonstravo, kaip gražiai paserviruoti šventinį Kalėdų ir Naujųjų metų stalą.

Prie šventinio Kalėdų stalo susirenka visa šeima. Gražią atmosferą sukuria patys šventės dalyviai skleisdami gerą nuotaiką, šiltas emocijas, tačiau nuotaiką taip pat veikia jauki aplinka, gražiai papuoštas stalas. Kadangi ateinantys metai – mėlynojo vandens Tigro metai, tad ir stalo dekore turėtų vyrauti tigriniai motyvai. Dominuoja gelsvos, rusvos spalvos: stalą dengiame rusva staltiese, naudojame geltonas servetėles, perrištas tigriniu kaspinėliu.

Reikėtų vengti blizgučių ir ryškių spalvų. Stalą puošiame natūraliomis medžiagomis, puokštėmis, pavyzdžiui iš kenio, pušies, eukalipto. Labai svarbus stalo akcentas – žvakės, jos pagyvina aplinką, suteikia jaukumo ir šilumos, galima uždegti ir žibintus. Indus parenkame atsižvelgdami į šventinės vakarienės meniu. Svečius rekomenduojama sutikti pavaišinant nealkoholiniu kokteiliu „Mimoza“. Jis ruošiamas iš apelsinų sulčių ir nealkoholinio putojančio vyno, papuošiamas apelsino gabalėliu ir rozmarino šakele.

2022 metų spalva – veri peri (violetinė spalva). Tad Naujųjų metų stalo dekore turėtų vyrauti violetinė spalva: servetėlės, žvakės. Violetinė spalva – tai pasitikėjimo savimi, energingumo, kūrybiškumo spalva. Tad serviruojant stalą paliekama daug laisvės kūrybiškumui, polėkiui, eksperimentavimui. Svarbu nepadauginti šios spalvos, išlaikyti harmoniją.

Į viršų