Šiauliuose tvyrant rudeniniams orams Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka (Aušros al. 62) lapkričio 19–21 dienomis šiauliečius ir miesto svečius kviečia į šeštąją Šiaulių knygų mugę, kurioje slogią nuotaiką ir rudeninius debesis išblaškys net tris dienas siausiantys kultūros gūsiai.

Perskaitėte teisingai – šių metų Šiaulių knygų mugė išskirtinė tuo, kad pirmą kartą vyks net tris dienas. Lapkričio 19 d., penktadienį, į edukacinius renginius bus kviečiami moksleiviai ir pedagogai. Savo edukacijas įvairaus amžiaus moksleiviams šią dieną pristatys  „MO muziejus“,  Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai,  Valstybės pažinimo centras, muziejus „Vinetu kaimas“, Jolita Puleikytė, Šiaulių ir Telšių regiono viešosios bibliotekos, Lietuvos aklųjų biblioteka ir kt. Seminarus ir dirbtuves pedagogams ves Gediminas Beresnevičius, „Idėjų pašto“ įkūrėja Asta Jasiulionienė, „Family Lab Academy“. Taip pat mugės lankytojai pirmieji galės klausytis projekto „Iškoduoti freską“ metu sukurtų radijo pjesių ir kartu tyrinėti išskirtinę bibliotekos Didžiojoje skaitykloje esančią freską „Metraštininkas“. Į lapkričio 19 d. renginius reikia registruotis iš anksto (https://siauliuknygumuge.lt/).

Lapkričio 20 d., šeštadienį, 11 val. vyks oficialus mugės atidarymas. Jo metu bus paskelbtos kas dvejus metus rengiamo Gražiausios 2019–2020 m. Šiaulių ir Telšių apskričių knygos konkurso nugalėtojos. Atidarius mugę bibliotekoje visą dieną šurmuliuos kultūriniai renginiai, su skaitytojais bendraus žinomi rašytojai ir knygų pristatymus bei diskusijas moderuosiančios asmenybės: Sigitas Parulskis, Donaldas Kajokas, Aidas Puklevičius, Mindaugas Nastaravičius, Gintautas Mažeikis, Lina Simutytė, Tomas Vaiseta, Norbertas Černiauskas ir dar daug kitų. Mažosios grafikos gerbėjus nudžiugins 24-osios Lietuvos ekslibrisų parodos atidarymas, o knygų pristatymus paįvairins šiuolaikinės intelektualiosios klounados teatro muzikinis spektaklis „Gatvės muzikos kova: Rock vs Rock’n’Roll“.

Šią dieną Šiaulių knygų mugėje rasite populiariausias Lietuvos leidyklas, kurios prekiaus  naujausiomis knygomis.

Lapkričio 21-oji, sekmadienis, skirtas tėvams ir vaikams, Knygų mugėje ieškantiems pramogų. Sekmadienį vyks vaikų mylimų rašytojų Selemono Paltanavičiaus, Ignės Zarambaitės ir kt. naujausių knygų pristatymai, kūrybinės dirbtuvės ir edukacijos visai šeimai bei šokio teatro „Dansema“ interaktyvus spektaklis mažiausiesiems. Kol mažieji bibliotekos lankytojai bus užsiėmę edukacijomis, jų tėvų lauks VšĮ „Muzikos magija“ ir Renatos Cikanaitės vedami seminarai. Į lapkričio 21 d. renginius reikia registruotis iš anksto (https://siauliuknygumuge.lt/).

Visi renginiai nemokami.

Į viršų