Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Šaltinėlio“ filiale vyko garsinio skaitymo užsiėmimas su rašytoja Vaiva Rutkauskaite ir kūrybinės dirbtuvės „Kaip „Ne“ draugų žodžių karalystėje ieškojo“, kuriame dalyvavo trys grupės darželinukų, informuoja Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka.

Rašytojos knyga „Nepasaka, arba Pasaka apie NE“ – tai viena iš dvylikos bibliotekos specialistų atrinktų Lietuvos ir pasaulio autorių terapinių knygų, kurias skaito Lietuvos kultūros tarybos ir Šiaulių miesto savivaldybės finansuojamo projekto „Veltinio teatras: biblioterapija vaikams“ dalyviai. V. Rutkauskaitė padėjo vaikams išsiaiškinti, ar įmanoma nupiešti žodį „ne“, paaiškino, kuo jis mums kasdien gali būti svarbus. Vaikai sutiko, kad žodį „ne“ parašyti yra kur kas lengviau nei nupiešti. Jiems pritarė ir rašytoja. Pasak jos, knygos „Nepasaka, arba Pasaka apie NE“ iliustratorė žodį „ne“ piešė net pusę metų! Taip pat rašytoja vaikams pasiūlė nupiešti savo mėgstamiausius žodžius. Tad popieriaus lape nugulė įvairiausių žodžių piešiniai: parkas, žaidimas, ledai, širdelė, princesė, vienaragis, šuo ir kt. Pasak V. Rutkauskaitės, mėgstamiausi žodžiai dažniausiai atskleidžia, kuo vaikai gyvena ir apie ką svajoja. Pasibaigus susitikimui autorė pasidžiaugė žingeidžiais, kūrybingais vaikais ir atsisveikindama palinkėjo nepamiršti skaityti įdomių knygų.

V. Rutkauskaitės teigimu, knygas reikia skaityti pirmiausia savo noru, atidžiai palengva ir maloniai, tai neturi būti prievartos dalykas. „Labai svarbu vaikams rodyti suaugusiųjų pavyzdį, tai yra, kad tėvai kartu skaitytų su savo vaikais. Man knygos yra priemonė pradėti pokalbiui, minčių pasidalijimui. Puiku, kai vaikas, perskaitęs knygą, dar gali ją aptarti su tėveliais“, – pasakojo V. Rutkauskaitė. – „Būtent todėl man ir patinka vaikiškos knygos, kurias perskaičius dar galima su vaiku pasikalbėti, apžvelgti paveikslėlius. Labai norėčiau, kad knygos būtų skaitomos su meile, o ne todėl, kad reikia“.

Kita projekto „Veltinio teatras: biblioterapija vaikams“ veikla planuojama gruodžio mėnesį, kai visi projekto dalyviai jungsis į nuotolinį susitikimą ir mokysis kurti Veltinio teatrą.

Į viršų