Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose tęsiasi kasmetinis XII respublikinis mėgėjų teatrų festivalis „Pulsas“, šiemet jau buvo parodyti trys skirtingo žanro ir tematikos mėgėjų ir profesionalų teatrų spektakliai, informuoja festivalio organizatorius Šiaulių kultūros centras.

Pirmąjį festivalio savaitgalį užbaigė Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro Juozo Vaičkaus skrajojamojo teatro spektaklis „Medėja“ pagal Ž. Anujį ir Euripidą. Spektaklyje buvo narpliojami aktualūs gyvenimo klausimai, kaip vienišumas, baimė, pavydas ar kerštas, priminė, kad blogi darbai atsigręžia prieš tave patį.

Organizatoriai laukia žiūrovų ir kitą savaitgalį: lapkričio 13 d. (šeštadienį) 14 val. bus rodomas Šeduvos kultūros ir amatų centro mėgėjų teatro „Škac“ liaudiškas vaidinimas „Piršliai“ pagal J. Mackonį. Vadovė ir režisierė Izolina Staniulienė, dailininkas Erichas Burbulis.

Lapkričio 26 d.11 val. Kelmės mažojo teatro spektaklis vaikams „Prunelijaus sapnas“ pagal O. Jautakę. Režisierius Algimantas Armonas, dailininkas, scenografas Evaldas Jasiūnas, muzikos autorė Austėja Gendvilaitė, šviesų dalininkas Julius Kančiauskis.

14 val. Šiaulių menų mokyklos vaikų ir jaunimo teatro studijos „Kompanija šauni“ siurrealistinė drama paaugliams „Stoglangis“. Režisieriai Dalė ir Virginijus Dargiai, dailininkė Edita Siudžiūtė.

Festivalį remia Šiaulių miesto savivaldybė. Renginys nemokamas. Įėjimas į Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namus su galimybių pasu.

Į viršų