Etninės kultūros globos taryba kasmet parengia Lietuvos etnorenginių gidą, kuriame pristatomi įspūdingiausi etnokultūriniai renginiai – turintys giliausias tradicijas, sukeliantys didžiausias emocijas, suburiantys skaitlingiausią bendruomenę arba patraukiantys dėmesį nauju požiūriu į etninę kultūrą. Apie tai praneša Etninės kultūros globos taryba.

Pristatome šių metų Lietuvos etnorenginių gidą. Gide rasite informaciją, kur ir kada vyks pagrindiniai šių metų festivaliai, konkursai, mugės, kur bus rengiamos įspūdingiausios tradiciniais papročiais paremtos kalendorinės šventės. Taip pat rasite žinią, kurie tęstiniai renginiai šiemet nevyks dėl vis dar nesibaigiančios pandemijos bei kaip juose dalyvauti virtualiu būdu. Jei renginio tikslus laikas dar nežinomas, nurodoma, kur bus skelbiama informacija apie jį vėliau.

Renginiai gide suskirstyti pagal metų laikus: pavasario, vasaros, rudens ir žiemos. Kviečiame naudotis gidu planuojant šių metų laisvalaikį ir darbus. Lietuvos etnorenginių gidą rasite Etninės kultūros globos tarybos svetainėje: https://ekgt.lt/svarbu/lietuvos-etnorenginiu-gidas/apie-gida/

Taip pat kviečiame prisidėti prie Lietuvos etnorenginių gido tobulinimo, atsiunčiant informaciją apie svarbius etnokultūrinius renginius, kurių gide pasigedote. Informaciją prašome siųsti el. paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Į viršų