Padėkos pusryčiai – viena iš gražių Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus  tradicijų. Balandžio 17-ąją surengti šventiniai pusryčiai, į kuriuos pakviesti socialiniai partneriai – kultūros, verslo, policijos ir žiniasklaidos atstovai.

„Nuo rugsėjo pradėjome dėlioti nuveiktus darbus, pamatėme, kad daugelis jų pavyko socialinių partnerių dėka. Vienų prašėme patarimų, kitų paramos, o kartais prireikdavo net dvasinio pastiprinimo. Bendruomenėje 570 asmenų, tad išgyvenimų būna visokių. Pakvietėme jus, norėdami atsidėkoti, siekdami, kad pasijustumėte svarbūs, kad šv. Velykų laukimas taptų džiugesnis“, – sakė skyriaus vedėja dr. Renata Veršinskienė. Ji moksleiviams, pedagogams ir svečiams pristatė naujus socialinius partnerius – Šiaulių valstybinį chorą „Polifonija“.

Choro vadovė Nijolė Saimininkienė apibūdino chorą, kuris gyvuoja jau 45 metus, paminėjo jo pradininkus Sigitą ir Danutę Vaičiulionius, įkūrusius senosios muzikos ansamblį ir iš jo  išauginusius valstybinį chorą, pasakojo apie aukštosios muzikos, lietuviškos chorinės dainos propagavimą šalyje ir už jos ribų. N. Saimininkienė kalbėjo apie ypatingą lietuvių kalbos skambumą, kuriuo klausytojai galėjo įsitikinti, kai choras uždainavo „Kur žalia girelė“. Trumputis koncertas, kuriame skambėjo trys skirtingo pobūdžio dainos, sužadino džiugesį ir graudino, pakylėjo klausytojų dvasią.

Šv. Velykų laukimo prasmės ir gyvenimo vilties palinkėjo Šiaulių Švenčiausiosios Mergelės Marijos nekaltojo prasidėjimo bažnyčios klebonas teol. lic. Saulius Paliūnas, kvietė į šventinį koncertą Velykų antrą dieną.

Dr. R. Veršinskienės teigimu, prieš didžiąsias šventes padėkoti artimiausiems draugams, socialiniams partneriams, be kurių žymiai sunkiau būtų įgyvendinti sudėtingus šiuolaikiško ugdymo tikslus, yra malonumas, nes gera dalytis grožiu ir džiugiomis emocijomis.

2019 04 18 11

Dr. R. Veršinskienės teigimu, prieš didžiąsias šventes padėkoti artimiausiems draugams, socialiniams partneriams, be kurių žymiai sunkiau būtų įgyvendinti sudėtingus šiuolaikiško ugdymo tikslus, yra malonumas. Ramūno SNARSKIO nuotr.

Į viršų