Šiaulių koncertų salėje „Saulė“ buvo neįprastai šilta: pusantro šimto jaunų merginų ir mergaičių nudažė ją vasaros spalvomis – apie vaikystės grožį, varnos išdaigas ir daug žavių, tik vaiko širdelėje gyvenančių dalykų dainavo Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ chorai: trečios klasės choras (vadovė Diana Mickevičiūtė), jaunučių choras (vadovė Edita Jaraminienė), jaunių choras (vadovė Audronė Steponavičiūtė Zupkauskienė).

Spalvingas Zitos Bružaitės dainų aranžuotes su jaunosiomis dainininkėmis atliko Šv. Kristoforo kamerinio orkestro kvintetas ir jo meno vadovas bei  dirigentas Modestas Barkauskas, fleitininkė Jūratė Staškienė, šiauliečių mylimas pianistas Povilas Jaraminas. O žaismingos aktorių Aistės Lasytės ir Dominyko Vaitiekūno išdaigos pavertė koncertą mažu spektakliu, kuriame šėlo pūga bei nenuorama katinas.

Muzikinio vakaro visai šeimai metu skambėjo ne tik linksmos vaikiškos dainelės, kaip „Irias varna lytele“ (žodžiai M. Vainilaičio), „Vilkas“ (žodžiai V. Palčinskaitės), bet  ir melodingos filosofinę potekstę slepiančios  dainas jaunimo chorui,,Elegija“ (žodžiai A. Baltakio), „Himnas muzikai“.

Negalima nepaminėti koncerto režisierės Eglės Storpirštienės, dailininkų Jolitos Česonytės ir Raimondo Gnižinsko bei šviesų dailininko Tado Juozapaičio. Visi kartu sukūrė vientisą muzikinį spektaklį. Koncerte galima buvo ne tik gėrėtis puikiu dainų skambesiu, bet ir klausytis nenuobodžiai pateikto  kompozitorės pasakojimo apie jos kūrybą.  Nuo pirmos iki paskutinės minutės atlikėjai  vedžiojo klausytojus po spalvingą, šiuolaikiškos chorinės dainos pasaulį.

„Muzikinis blyksnis“ žybtelėjo ryškiai ir neištirpo žiemos tamsoje.

Į viršų