Gruodžio 31-ąją Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje vyko valstybinio kamerinio choro „Polifonija“ šventinis koncertas. Tai – tikrasis Šiaulių valstybinio kamerinio choro „Polifonija“ gimtadienis, nes 1974 metų gruodžio 31 d. pirmą kartą Šiauliuose buvo surengtas naujametinis koncertas. Tiesa, tuomet jį surengė tuo metu vadinamas senosios muzikos ansamblis. O dabar koncertas išaugo į gražią tradiciją – kasmet rengiamus naujametinius koncertus. Prie dirigento pulto stojo ne tik chorui, bet ir Šiaulių publikai jau pažįstamas jaunasis dirigentas, tarptautinių dirigentų konkursų laureatas Linas Balandis.

Valstybinio kamerinio choro „Polifonija“ projektų koordinatorė Vita Butvilienė teigė, jog šis  koncertas yra organizuojamas nuo pat „Polifonijos“ įsikūrimo. Pats pirmasis naujametinis  „Polifonijos“ koncertas vyko tuometiniame Šiaulių pedagoginio instituto aktų salėje. Kai buvo leista giedoti bažnyčiose, naujametiniai „Polifonijos“ koncertai buvo perkelti į Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedrą.

„2018 m. įvyko lygiai 45-asis koncertas. Jis išsiskyrė tuo, jog buvo beveik jubiliejinis, ir su mumis koncerte buvo ir choro įkūrėjas, ilgametis vadovas, dirigavęs ir pirmajame koncerte Sigitas Vaičiulionis. Publikai tai buvo didžiausias siurprizas, nes mes to niekur neakcentavome ir niekur nereklamavome. Koncerte norėjosi kažko neįtikėtino ir stebuklingo, juk tai buvo Naujųjų metų vakaras. Labai džiugu, kad su mumis kartu buvo ir pastaruoju metu „Polifonijos“ didelis draugas, pilnas įvairiausių idėjų, energijos ir entuziazmo Linas Balandis. Manau, kad jis dabar yra vienas perspektyviausių chorvedžių Lietuvoje. Jis domisi sakraline muzika, nors  dar jaunas, bet labai giliai mąstantis, analizuojantis ir ieškantis muzikos. Jis tikrai  labai įdomus  žmogus“, – pasakojo choro „Polifonija“ projektų koordinatorė V. Butvilienė.

Į viršų