Lapkričio 26 d. 18 val. „Laiptų galerija“ kviečia į koncertą „Europos muzikos virtuozai“: Emil Olejnik (violončelė, Lenkija/Austrija), Philip Zuckerman (smuikas, Švedija), Simona Zajančauskaitė (fortepijonas, Lietuva).

Emil Olejnik yra daugybės tarptautinių konkursų laureatas, aktyviai koncertuojantis ir besitobulinantis meistriškumo kursuose visame pasaulyje. Jaunasis lenkų violončelininkas jau yra grojęs prestižinėse Lenkijos scenose tokiose kaip Krzysztof Penderecki Europos muzikos centras, Varšuvos filharmonijos kamerinė salė, Lenkijos nacionalinio radijo simfoninio orkestro kamerinėje salė, Varšuvos karališkosios pilies pokylių salė, Varmijos filharmonija ir kitose. Emil Olejnik nuo 2015 m. tapo Lenkijos vaikų fondo stipendiatu, o nuo 2016 m. yra oficialiai globojamas Lenkijos pirmosios damos.

Philip Zuckerman neseniai užbaigė studijas prestižinėje Džiuljardo aukštojoje mokykloje pas legendinį smuikininką Itzhak Perlman bei Donald Weilerstein. Viešai giriamas dėl „kerinčio garso“, „virtuozinės technikos“ ir „charizmos“ smuikininkas jau yra koncertavęs kaip solistas su tokiais orkestrais kaip Baden-Badeno ir Bergeno filharmonijos orkestrai, „Camerata Nova“ bei Padujos ir Veneto orkestras. Philip Zuckerman taip pat yra pasirodęs garsiuose Aurora kamerinės muzikos, Casalmaggiore festivalis, Gotlando kamerinės muzikos, Šlezvigo-Holšteino, Tangelwood ir Usedom festivaliuose. Pastarasis smuikininko laimėjimas – pirmoji vieta Padujos tarptautiniame muzikos konkurse.

Simona Zajančauskaitė muzikinį kelią pradėjo Rokiškio muzikos mokykloje, vėliau buvo pakviesta mokytis į Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą. Sankt-Peterburgo N. A. Rimsky-Korsakov konservatoriją Rusijoje baigė aukščiausiuoju Raudonojo diplomo įvertinimu. Solo fortepijono ir kamerinės muzikos studijas tęsė aukštojoje Franz Liszt muzikos akademijoje Weimare, Vokietijoje. Ji – aštuonių respublikinių ir devynių tarptautinių konkursų laureatė, nuolatinė meistriškumo kursų dalyvė. Muzikinis kelias praturtintas susitikimais ir pamokomis su Maestro Mstislav Rostropovich, prof. Lazar Berman, prof. Julius Drake, Alexandre Debrus, prof. Martin Spangenberg, prof. Sergey Urivaev, prof. Thomas Steinhofel, prof. Sigrid Lehmstedt, prof. Lev Natochenny, prof. Vera Gornostayeva, prof. Mūza Rubackyte.

Į viršų