Atidarytas šiuolaikinio meno festivalis VIRUS’23. Kuo jis ypatingas? Savo gebėjimu atsinaujinti, jungti meno aktualijas ir mados pasaulį, stebinti tarptautiškumu.

Tradiciškai Virus‘o festivalis pasklinda po įvairias miesto erdves. Lapkričio 7 d. Šiaulių dramos teatrą išjudins šiuolaikinio šokio siautulys. Du įspūdingus, tik sukurtus šokio spektaklius parodys Kauno šokio teatras „Aura“. Tarptautinės trupės, kviestiniai režisieriai yra stipraus reginio garantas. Tai reta galimybė šiauliečiams pasimėgauti šia jausminga meno rūšimi mieste. Nepraleiskite progos.

Festivalio muzika taip pat skambės dramos teatro scenoje. Retai galima išgirsti šiuolaikinį džiazą teatro aplinkoje. Tokį malonumą lapkričio 8 dieną suteiks dvi ekscentriškos, žaibiškai išgarsėjusios grupės „Timid Kooky“ ir „Sheep Got Waxed“. Gros ypatingai artistiški, įvairius žanrus drąsiai miksuojantys jauni muzikantai, todėl jiems aktorių scena labai tiks.

Lapkričio 14 dieną festivalis grįžta į Šiaulių dailės galeriją su tarptautiniu šiuolaikinio šokio projektu „Pareiškiu – Brandir“. Garsaus Prancūzijos šiuolaikinio šokio choreografo Albano Richardo kartu su prancūzų ir lietuvių šokėjais sukurtas spektaklis, skirtas Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui. Tai judesio akrobatika apie drąsą būti savimi.

Lapkričio 16 d. galerijoje atidaroma antra festivalio paroda „Mindsurfer vol.5.“ Jos autorius estas Andrus Joonas garsėja kaip performanso, tapybos, video meno sintezuotojas. Jo parodos – tai egzistenciški, įvairiomis meno rūšimis išplėtoti pasakojimai, kuriuose persipina labai asmeniški išgyvenimai ir mitinės vizijos. Atidarymo proga menininkas atliks Šiaulių aktualijoms pritaikytą premjerinį meninį įvykį.

Įvadu į ryškiausią festivalio renginį – tarptautinį avangardinės mados šou, bus mados vitrinų projektas „Epizodas iš mados pasakos „Eglė – žalčių karalienė“, kurio sumanytoja Agnė Biskytė šalia galerijos esančias ištuštėjusių parduotuvių vitrinas pavers ryškia, šviečiančia, praeivius intriguojančia meno ir mados, kostiumo ir skulptūros sinteze. Šį renginį papildys smagi Agnės paskaita apie pasakiškumo motyvus mados industrijos pasaulyje.

Festivalio finalas, kaip visada, būna ir kažko pradžia. Visų pirma, naujausių mados tendencijų. Jos bus pristatytos tarptautiniame avangardinės mados renginyje, kuriame persipins performansas ir muzika, kinetinė skulptūra ir kostiumas, kosminės vizijos ir šiuolaikinis šokis. Išaugęs konkursinis mados šou iškeliauja iš savo tradicinės vietos – dailės galerijos į Šiaulių lengvosios atletikos maniežą, kuris bus meniškai transformuotas į egzotišką mados pasaulį. Tai labai drąsus sprendimas, bet jau dabar ryškėja jo sėkmė. Nepraleiskite puikios progos rudeninių vakarų depresiją išmainyti į ryškiaspalves patirtis ir atradimo jaudulį.

Lapkričio 7 d. VIRUS šokis 18.30 val.: Kauno „Auros“ šokio teatro spektakliai „Norėčiau būti paparčio žiedu“ Bea Debrabant (Prancūzija) ir „Sprendimas, II d.“ B.Letukaitė/G.Koster (Lietuva/Nyderlandai) Šiaulių dramos teatre.

Lapkričio 8 d. VIRUS džiazas 18.30 val.: grupių „Timid Kooky“ ir „Sheep Got Waxed“ koncertas Šiaulių dramos teatre.

Lapkričio 14 d. VIRUS šokis 18 val.: šeiko šokio teatras ir Nacionalinis Kano miesto šokio centras Normandijoje „Pareiškiu – Brandir“, premjera, 2018 Šiaulių dailės galerijoje.

Lapkričio 16 d. VIRUS menas 17 val.: Andrus Joonas (Estija) parodos „Mindsurfer vol.5“ atidarymas Šiaulių dailės galerijoje.

Lapkričio 22 d. VIRUS mados vitrina 17 val.: Agnės Biskytės „Epizodas iš mados pasakos „Eglė – žalčių karalienė“, Manto Bartkaus Kūrybiniam ženklui #F6. Kolekcija - „Gaidys“. Preliudija Šiaulių dailės galerijoje.

Lapkričio 24 d. VIRUS mada 19 val.: tarptautinis avangardinės mados šou VIRUS‘23 Šiaulių lengvosios atletikos manieže.

Į viršų