Jau netrukus Šiaulius sudrebins vienas laukiamiausių miesto renginių – „Šiaulių naktys 2018“. Priešingai nei pernai vykusioms naktinėms linksmybėms, šiemet „Šiaulių naktys“ praplėtė savo ribas – šiauliečius ir miesto svečius į renginius kvies kone visą savaitę – rugpjūčio 20-26-ąją. Ypatingą dėmesį Šiaulių miesto garsinimui skiriantys organizatoriai to sieks ir šiemet, o prie renginio „Šiaulių naktys“ įgyvendinimo prisidedantis Remigijus Ruokis nesidrovėdamas tai įvardija kaip vieną didžiausių miesto reprezentacinių renginių.

Skleis šviesą ir „padegs“ „Geležinę lapę“
Visas dienas miestiečius įvairia veikla džiuginančios ir miegoti neleisiančios „Šiaulių naktys 2018“ vėliavą pakels jau pirmadienį vakare. „Naujų idėjų“ kamerinio orkestro programa prasidėjęs atidarymo vakaras vėliau pakvies persikelti į pirmą kartą šiais metais vykstančias netradicines menininkų kūrybines socialines dirbtuves „KILOWAC“, kuriose profesionalūs menininkai kurs šviečiančius objektus. Jas vainikuos „Šviečiančio žmogaus“ paradas.

Vienas organizatorių R. Ruokis, kalbėdamas apie meninį projektą „KILOWAC“ džiaugėsi, kad visi dirbtuvių metu sukurti darbai neužsistovės meno galerijose, kaip tai dažnai daroma, priešingai – visi šviečiantys objektai keliaus į socialines įstaigas ir džiugins ten besilankančius žmones.

Menininkų dirbtuvės „KILOWAC“ vyks visas „Šiaulių naktis 2018“. Organizatoriai prasitarė, kad šie menininkai net bandys „padegti“ garsiąją Talkšos pakrantės „Geležinę lapę“. Tiesa, kokiu būdu tai darys, jie paliko paslaptyje.

Kvies teatro ir kino gerbėjus
Ypač dosnios šios Šiaulių naktys bus ištikimiems kino ir teatro kultūros gerbėjams.

Naktų metu bus rodomas geriausiu 2017 metų filmu pripažintas „Stebuklas“, pelnęs net keturis lietuviškus „Oskarus“. Peržiūroje dalyvaus ir apdovanojimus pelniusios režisierė Eglė Vertelytė bei pagrindinio vaidmens atlikėja Eglė Mikulionytė.

Naktų metu renginio dalyviai bus kviečiami ir į nebylųjį kiną, kuriame – nebylaus kino įgarsinimas, videosalonai ir klipų demonstracijos.

Viena iš renginio „Šiaulių naktų 2018“ naktų bus skirta ir teatrui. Naktų metu šiauliečius džiugins gausus desantas menininkų, pristatančių savo spektaklius: Klaipėdos Jaunimo teatras pristatys spektaklį „Žiurkiagalviai“, o Naisių teatras siūlys pasiklausyti maestro Vytauto Kernagio dainų. Šventės dalyvius taip pat džiugins Ainis Storpirštis su grupe „Vandenynas“, Šiaulių dramos teatro aktoriai atliks spektaklio „Mindaugas“ eskizą. 4

Visą savaitę perfomansus rodys A. Pulkauninko VU Kinetinis teatras, o vienoje iš naktų jie atliks pripažinimo sulaukusį performansą „Dualai“.

Naktinė pirtis ir tinklinis
Neužmiršti „Šiaulių naktų“ metu bus ir sportininkai bei entuziastai, kurie bus kviečiami apsilankyti renginyje vykstančiuose sportiniuose užsiėmimuose. Vienos tokių – vienintelis visoje Lietuvoje ir jau ketvirtą kartą Prūdelio pliaže vyksiantis „Naktinis tinklinis“. Tinklinio varžybų organizatoriai šį žaidimą kvies sužaisti ekstremaliomis, tačiau įdomumo suteikiančiomis sąlygomis – visiškoje tamsoje. Renginio dalyviai su savimi galės turėti tik miniatiūrinius prožektorius ant galvos ir šviečiančias liemenes.

Sporto aistruoliai savo jėgas galės išmėginti ir net kelias naktis vyksiančiose sporto varžybose, o atsigaivinti ir pailsėti bus galima naktinėse pirtyse su iš įvairių Lietuvos kampelių atvykusiais pirtininkais.

Pagerbs žymius šiauliečius
Visą savaitę vykstanti šventė kvies ir į kitus į „Šiaulių naktų“ programą įtrauktus renginius, tokius kaip ekskursija po miestą pagal legenda tapusias „Pietinia kronikas“, protų galiūnų turnyrą. Savaitgalį visus renginio dalyvius kvies „Šiaulių naktų“ metu vykstantis tradicinis „Šiauliai Jazz`18“ festivalis, kuriame gros įvairios grupės iš Lietuvos, Latvijos ir Bulgarijos.

Šiose „Šiaulių naktyse“ bus pagerbti nusipelnę šiauliečiai. Dėl šios priežasties šių naktų metu renginiai bus dedikuoti miesto šviesuoliams, kurie net ir tamsiausiomis naktimis neša šviesą ir gaivina miesto gyvenimą. Paskutinę renginio dieną bus išrinkti ir „karūnuoti“ Šiaulių Karalienė ir Karalius – du garbaus amžiaus žmonės, kurie savo darbais ir užsispyrimu įrodė, kad dėl savo gimtojo miesto galima padaryti labai daug.

Į viršų