Rugpjūčio 11 d. 13–16 val. Rėkyvos ežero pakrantėje vyks visai šeimai skirtas renginys „Aitvarų diena“. Pirmą kartą organizuojamas renginys kvies aitvarų mylėtojus ir atostogaujančias šeimas aktyviai ir turiningai praleisti laiką gryname ore, ir, tikimasi,  tai taps gražia vasaros tradicija. „Sugauk ir pakelk laimės aitvarą“, – sako organizatoriai ir kviečia visus, trokštančius pajusti skrydžio jėgą, susidraugauti su vėju ir pasimėgauti įvairiomis atrakcijomis. Renginys nemokamas.

Pagrindiniai dienos akcentai – vėjo pažabojimas, grynas oras, galimybė pajudėti ir pabūti su šeima bei draugais. „Aitvarų diena“ orientuota į aitvarų mylėtojus ir visus, norinčius savo laisvalaikį leisti aktyviai, nuostabios gamtos ir draugų apsuptyje. Tuo pačiu skatiname aktyvų šeimos laisvalaikį, kviečiame šeimas laiką linksmai praleisti kartu. Viliamės, kad „Aitvarų diena“ prigis, sulauks aktyvesnio poilsio mėgėjų dėmesio ir, galbūt, taps tradicine vasaros švente“, – renginio koncepciją pristato Lina Jankauskaitė, Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vedėja.

Didžiausias dėmesys šventėje bus skiriamas vėjui ir nuo jo priklausančioms pramogoms. Visos šventės metu veiks aitvarų gamybos dirbtuvės, kuriose aitvarų meistras, skraidančių vėliavų idėjos autorius Tadas Surkis ir inžinierius, išradėjas Donatas Dumskis pamokins renginio dalyvius, kaip pasigaminti, išpuošti ir skraidinti aitvarus. „Aitvaro skraidinimas – puikus būdas atsipalaiduoti, tačiau reikalaujantis ir loginio mąstymo bei technikos išmanymo, todėl tiek tie, kurie renginio metu patys pasigamins aitvarus, tiek tie, kurie juos jau atsineš į šventę, bus pamokyti, kaip aitvarus paleisti ir valdyti ore. Likusieji šventės dalyviai galės grožėtis aitvarų gamintojų fantazija ir danguje sklandančiais aitvarais, kurie žaismingai nuspalvins Rėkyvos dangų ir suteiks įsimintinų akimirkų. Tikimės, kad sėkmės ir vėjo užteks visiems renginio dalyviams, o šypsenos veiduose nedings visą dieną“, – sako L. Jankauskaitė. Prie aitvarų skraidintojų galės prisijungti ir mažiausieji šventės dalyviai, kurie vėjo stiprumą bei savo jėgas išbandys kūrybinių dirbtuvių metu pasigamintų popierinių lėktuvėlių varžybose. Esant palankiam – vėjuotam – orui, organizatoriai žada ir įspūdingą jėgos aitvarų pasirodymą Rėkyvos ežere, kurį šventės lankytojams dovanos jėgos aitvarų ir burlenčių mokykla „Windfun“.
Renginio metu veiks kūrybinės dirbtuvės, kuriose mažieji galės pasigaminti vėjo malūnėlius, atsinešę muilo burbulų leidimo priemones užsiimti burbuliatoriaus teikiamomis linksmybėmis. Visos šventės metu bus organizuojamas interaktyvus žaidimas „Rėkyvos lobių paieška“, kuris vaikus sukvies ieškoti mikrorajono „lobių“ – įžymių ir kultūriškai vertingų Rėkyvos vietų. Organizatoriai žada, kad nuobodu tikrai nebus.

Šventėje taip pat skambės naujausios ir visų laikų populiariausios vaikiškos dainos, mat šou grupė „Trys draugai“ renginio dalyviams padovanos linksmą, nuotaikingą, teatralizuotą koncertą, skirtą visai šeimai.

Organizatoriai skatina atsinešti savo aitvarus, muilo burbulų leidimo priemones ir kviečia aktyviai įsitraukti į renginio veiklas, nepabijoti pabėgioti po pievas ir pagainioti vėjo.

Į viršų