,,Laiptų galerija“ vėl padovanojo šiauliečiams nepaprastą šventę – koncertą „Ne vien Piazzolla“, kur skambėjo karšti tango revoliucionieriumi vadinamo Astoro Piacolos džiazu nuspalvinti ritmai, atliekami talentingų garsių muzikantų ir žaisminga, mažai dar pažįstama žydų J. Achron, A. Copland, B. Goodman muzika.

Šalies bei tarptautinių konkursų laureatė smuikininkė Dalia Dėdinskaitė gerai pažįstama klasikinės muzikos gerbėjams. Ji koncertavo daugelyje Europos valstybių, JAV ir Naujojoje Zelandijoje, griežė solo su Lietuvos ir Vokietijos simfoniniais orkestrais diriguojant Sauliui Sondeckiui, Juozui Domarkui, Georgui Mark ir kt. Tad šiauliečiai turėjo progos išgirsti ir pamatyti vieną ryškiausių jaunosios kartos Lietuvos smuikininkių, šiuo metu didžiausio pasaulyje Vienos muzikos universiteto įžymaus austrų profesoriaus Christian Altenburger klasės asistentę.

Violončelininkas Glebas Pyšniakas taip pat nuo jaunumės pasirodo garsiausiose pasaulio salėse Vienoje, Amsterdame, Maskvoje. Grojo solo su Lietuvos ir užsienio simfoniniais orkestrais. Už Lietuvos vardo garsinimą jį apdovanojo Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus. Aukščiausius įvertinimus muzikas pelnė reikšminguose nacionaliniuose ir tarptautiniuose konkursuose. Legendinės violončelininkės Natalijos Gutman auklėtinio idėja buvo į koncerto programą įtraukti litvakų kūrinius.

Tadas Motiečius – Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų mokyklos auklėtinis, buvęs Lietuvos muzikos ir teatro akademijos akordeono klasės studentas. Tai perspektyvus jaunosios kartos akordeonininkas. Jis yra tapęs Karalienės Mortos premijos ir daugiau nei 30 Lietuvos bei tarptautinių konkursų laureatu. Akordeonininkas pasirodė begalėje Europos scenų ir festivalių, dalyvavo tarptautiniuose seminaruose ir projektuose, aktyviai koncertuoja Lietuvoje bendradarbiaudamas su įvairiais kūrėjais.

„Žaisminga, nepakartojama, šventiška, – kalbėjo neseniai iš Ispanijos grįžusi klausytoja Loreta A. – Į koncertą pakliuvau atsitiktinai, vaikai dovanojo bilietą. Virtuoziškas atlikimas, jaunatviška energija sukėlė nepaprastus jausmus, uždegė norą vėl grįžti į Pietus.“

L1

Muzikantai D. Dėdinskaitė, T. Motiečius, G. Pyšniakas.

Į viršų