Šv. Velykų antrąją dieną  Šiaulių Švč. Mergelės Nekalto prasidėjimo bažnyčioje vyko koncertas „Velykų šviesa“. Pilnutėlėje bažnyčioje skambėjo klasikiniai ir šiuolaikinės muzikos kūriniai.

Muzika kaip malda
Sigitas Vaičiulionis, Šiaulių pučiamųjų orkestro meno vadovas ir dirigentas, pasakojo, kad tradicinius šv. Velykų ir šv. Kalėdų koncertus miestiečiams rengia jau trečius metus. Miegamajame  rajone, anot S. Vaičiulionio, daug žmonių, jie labai prisirišę prie savo bažnyčios, gausiai lanko čia organizuojamus renginius, labai jų laukia.

„Šiemet koncertas buvo ypatingas, nes jame giedojo įspūdingo balso vokalistė, kilusi iš Kelmės, Diana Tiškovaitė. Jos sopranas bažnyčios erdvėje skambėjo nenusakomai. Šiauliečiai jau spėjo pamilti jauną dainininką, J. Janonio gimnazijos moksleivį Pijų Kondrotą, dainuojantį labai sodriu baritonu. Solo grojo mūsų orkestro muzikantai Ignas Vaišnoras (trimitas) ir Gediminas Brūzga. Gediminas yra, ko gero, vienas iš geriausių saksofonistų Lietuvoje, – vardijo orkestro vadovas. – Paruošėme labai įvairią programą. Džiaugiuosi, kad bažnyčios klebono buvo leista atlikti ne vien bažnytinę muziką.“ Koncerte skambėjo kūriniai apie meilę žmogui, gamtai, tėvynei. Amžinos Dievo įkvėptos temos.  Aktorė Nomeda Bėčiūtė skaitė M. Martinaičio eiles, kuriose taip pat rūpestis žmogaus siela.

Nemokami koncertai visai šeimai
Maestro S. Vaičiulionis kvietė lankyti ir kitus nemokamus koncertus. „Nemokamas nereiškia prastas. Mums labai rūpi, kad šiauliečiai turėtų galimybę pažinti muziką, susigyventi su muzika, kad muzikos šviesa lydėtų gyvenimo kely. Dėl to Atvelykio sekmadienį 16 val. kviečiame visus į trečiąjį nemokamą koncertą koncertų salėje „Saulė“. Mes, kaip ir visi pasaulio orkestrai, rengiame nemokamus edukacinius koncertus visai šeimai. Tai puiki galimybė pasiklausyti profesionalios muzikos.“ Šį kartą išgirsime neįprastų instrumentinių ansamblių grojimo. Žinoma, į muzikos paslaptis ves puiki koncerto vedėja Raimonda Sližienė. Koncertų ciklas bus tęsiamas rudenį.

Į viršų