Vasario 24 d. 17 val. Dviračių muziejuje vyks dokumentinio filmo „Dviračiais Afrikoje: Namibija“ premjera Šiauliuose. Filmą pristatys žygio dalyviai Konstantin Tučin ir Rūta Syminaitė.

VšĮ „Špikis“ ne vienerius metus aktyviai skleidžia žinią apie ekologišką keliavimo būdą dviračiais: organizuoja turistines keliones po Lietuvą ir užsienį bei kuria apie tai dokumentinius filmus. 2016 ir 2017 m. filmai apie keliones Kirgizijoje ir Mongolijoje buvo rodomi Chaimo Frenkelio viloje. Šiemet filmo seansai organizuojami filmo temą labiausiai atitinkančiame „Aušros“ muziejaus padalinyje – Dviračių muziejuje.

„Dviračiais Afrikoje: Namibija“ – tai naujausias „Špikis“ dokumentinis nuotykių filmas, pasakojantis apie šešių keliautojų iš Lietuvos nuotykius tolimoje ir egzotiškoje Afrikoje – žemyne, kuriame gyvena daug skirtingų kultūrų, neįprastų europiečių akims. Namibija – viena labiausiai išsivysčiusių Afrikos žemyno šalių. Ji iš kitų valstybių išsiskiria savo kraštovaizdžiu: vyrauja dykumų peizažai, uolėti kalnai, vakarinę šalies pakrantę skalauja Atlanto vandenynas.
Namibija yra antra mažiausią gyventojų tankį turinčių šalių sąraše. Prie klimato prisitaikę vietiniai gyvena sunkiai – dauguma kelių pravažiuojami tik automobiliais, kai kurios dykynės kelis mėnesius nemato lietaus, net ir geriamo vandens rasti sunku, vyrauja skurdas.

Keliautojai Namibijoje praleido visą mėnesį, per kurį įveikė virš 1 000 km sunkiai pakrautomis dviratėmis transporto priemonėmis, kiekvieną dieną kovodami su troškuliu ir karščiu, kartais siekusiu net 45 laipsnius.

77 min. trukmės filmas pakeri nepaprastais kelionės vaizdais, o susitikimas su keliautojais Dviračių muziejuje leis išgirsti iš pirmų lūpų apie patirtus išgyvenimus, įgautą patirtį keliaujant dviračiais sudėtingomis sąlygomis.

Ankstesniais metais žiūrovai galėjo išvysti filmus apie keliones: Islandijoje, Rumunijoje, Altajaus respublikoje, Himalajuose, Gruzijoje, Kirgizijoje, Mongolijoje.

Filmo apie kelionę Namibijoje seansas pakartotinai bus rodomas vasario 27, 28, kovo 1, 2 d. 17 val. Visi filmų seansai mokami, bilieto kaina – 2 Eur, su nuolaida – 1 Eur.

„Aušros“ muziejaus informacija

Į viršų