Šiaulių valstybinės kolegijos Centrinių rūmų fasadas gruodžio 14-ąją pavirto daugiau kaip tūkstančio kvadratinių metrų dydžio ekranu. Šiauliečiai ir miesto svečiai sutemus grožėjosi  unikalia 3D vaizdo projekcija „Senojo Kalėdos kelionė“. 15 min. žiūrovai, apgaubti šventinės dvasios, paniro į nuostabių  spalvų, vaizdų kupiną kelionę su paslaptinguoju Kalėda.

Kūrybinėse dirbtuvėse triūsė daugiau nei 15 Šiaulių valstybinės kolegijos ir Šiaurės Lietuvos kolegijos  Multimedijos technologijų bei Multimedijos ir interneto technologijų studijų programų studentų. Jiems  padėjo vaizdo projekcijų kūrimo techninių sprendimų, grafinės animacijos ir vaizdų kūrimo specialistai, menininkai ir vaizdo operatoriai. Susivieniję  jauni kūrėjai padovanojo puikų reginį ir džiugių emocijų.

Gruodžio tamsoje  švytintys švenčių motyvai priminė apie  laukiamą Kalėdų stebuklą – šviesos pergalę prieš tamsą, gėrio, taikos ir santarvės viltį. Įspūdinga spalvų žaismo ir garsų  dermė, netikėtos vaizdinių transformacijos  žadino fantaziją.

Norisi tikėtis, kad panašių vaizdo projekcijų kūrimas ir transliavimas taps gražia švenčių tradicija.

Tokie renginiai – šventė akiai ir sielai. Jie skatina bendradarbiauti kūrėjus ir telkia miestiečius.

2017 12 15 18

Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų