Gruodžio 7 d. 18 val. „Laiptų galerijoje“ (Žemaitės g. 83) teatralizuotas šventinis vakaras „Jau atvažiuoja šv. Kalėda“: poezijos ir muzikos vakaras „Meilės giesmė…“ (tekstus iš Šv. Rašto „Saliamono giesmių giesmės“ skaitys Jaunimo teatro aktorius Andrius Bialobžeskis, giedos „Schola Cantorum Vilnensis“ nariai) ir tradicinės, jau 25-osios kalėdinių miniatiūrų parodos atidarymas.

Unikaliai, Lietuvoje vienintelei kalėdinių miniatiūrų tradicijai – 25-eri! Juk turi būti per metus bent viena diena, kuri mums primintų, kad esame ne vien dėl savęs, bet ir dėl kitų“. Juk laukiame šviesos, meilės, gerumo – Kalėdų stebuklo.

Todėl ir „Laiptų galerija“ pasitinka Kalėdas ypatingai – įprasmindama šitą laukimo laikotarpį. Visus šiauliečius ir miesto svečius kviečia į Teatralizuotą kalėdinės miniatiūrų parodos atidarymą gruodžio 7 d. 18 val.

Kalėdinių miniatiūrų paroda – projektas „Jau atvažiuoja Šv. Kalėda“ – vienas mėgstamiausių šiauliečių ir miesto svečių kalėdinio periodo renginių, rengiamas jau 25-ąjį kartą. Menininkai iš Lietuvos ir užsienio sukuria savo Kalėdų stebuklą – miniatiūras, kurios ne tik džiugina akį, bet gali tapti ir miela dovana brangiam žmogui kaip dėkingumo, meilės, džiaugsmo išraiška.

Visus besirenkančius į šventinį vakarą pasitiks šviesos instaliacija „Laiptų galerijos“ sode ir jaunųjų menininkų kūrinių instaliacija „Jau atvažiuoja Šventa Kalėda“, pirmajame galerijos aukšte. Didžiojoje salėje Advento koncerto „Meilės giesmė…“ metu tekstus iš Švento Rašto „Saliamono giesmė“ skaitys aktorius Andrius Bialobžeskis, muzikuos sakralinės muzikos ansamblis „Schola Cantorum Vilnensis“.

Vakaro metu skambės folkloro ansamblio „Salduvė“ atliekamos kalėdinės giesmės. Pasimėgavus poezijos ir muzikos darna kilsime į 3-iojo aukšto parodų salę. Atidarant jubiliejinę Kalėdinių miniatiūrų parodą bus apdovanoti įdomiausių miniatiūrų autoriai, kalėdinę nuotaiką padės sukurti tradiciškai lietuviškai papuošta eglė, žvakių šviesoje skambanti muzika, sušalusius šildys karštas vynas.

Jubiliejinėje, 25-ąjį kartą Šiaulių „Laiptų galerijoje“ vykstančioje miniatiūrų parodoje „Jau atvažiuoja Šv. Kalėda“ darbus eksponuoja kelių kartų menininkai: nuo jaunųjų iki tapybos grandų. Kurti miniatiūras visuomet yra iššūkis, todėl džiugina, kad kiekvienas savaip, įvairiausiomis technikomis, bet visi kruopščiai, koncentruotai ir preciziškai atskleidė savo potyrius, kur menkiausia detalė tapo svarbia ir daug lemiančia. Regi kaip mažuose dalykuose juvelyriškai atsiskleidžia didis grožis. Stebint čia parodą, miela konstatuoti, kad miniatiūrų tradicijai išnykimas negresia. (Ričardas Jakutis, „Laiptų galerijos“ renginių organizatorius)

Į viršų