„Šiaulių dienos“ vėl sugrįžo į Šiaulių miestą, tik šį kartą su trenksmu, su kitokiu įvaizdžiu ir naujais pasiūlymais. Ketvirtadienį Šiaulių dienos prasidėjo Šiaulių arenoje paroda „Tavo PIN kodas“, o penktadienį persikėlė į bulvarą ir Prisikėlimo aikštę, kur įsikūrė tarpukario miestelis. Tad dienraščio skaitytojams – keletas pokalbių su šventės dalyviais.

„Mokytis galima atsakingai ir linksmai“
Jolita Paulauskienė, Šiaulių darbo rinkos mokymo centro Vairuotojų mokymo skyriaus vadovė:

– Dalyvaujame „Šiaulių dienose“ ir konkrečiai parodoje „Tavo PIN kodas“ jau trečiąjį kartą. Pagalvojome, kad yra labai gera mintis, kai suburiamas jaunimas, kuris pamato daug įvairių veiklos rūšių: kuo užsiimti po pamokų, kuo domėtis, lavintis ir mokytis. Mūsų PIN kodas yra DRMC. Po juo slepiasi daug dalykų. Renginio organizatoriai neleidžia dalyvauti su tomis pačiomis mintimis, idėjomis. Tad esame priversti ieškoti naujų. Tai pritraukia ir daugiau mokinių. Norime parodyti, kad mokytis galima atsakingai ir linksmai.

2017 09 08 27

„Biblioteka išeina į miestą“
Kristina Mikliuvienė ir Agnė Kemzūraitė, miesto viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkės:

– Parodoje „Tavo PIN kodas“ dalyvaujame jau ketvirtąjį kartą. Pristatome Komiksų centrą, šiaurietiškas lazdas. Vyksta ir pirmasis parodomasis renginys „Biblioteka išeina į miestą – ateik ir tu“. Biblioteka nėra tik bibliotekoje, bet galima pasireikšti ir miesto erdvėje. Siekiame, kad biblioteka būtų įvairioms kartoms, ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, senjorams. Norime, kad biblioteka būtų centras, kuriame rastų kiekvienas sau patinkančią veiklą.

2017 09 08 35

„Mes esame už šią iniciatyvą“
Roma Janušonienė, „Šiaulių būsto“ vadovė:
–  „Šiaulių dienų“ metu noriu dalyvauti visuose renginiuose, viską apeiti, apžiūrėti, pamatyti, kaip miestas puošiasi, kokios yra nuotaikos. Juolab kad ir mūsų bendrovė „Šiaulių būstas“ padėjo miesto Kultūros centrui parengti stilizuotą tarpukario miestelį Prisikėlimo aikštėje. O kaip galėjome kitaip? Juk būtent tarpukaryje Šiauliuose ir pradėti statyti pirmieji daugiabučiai, dėl to išaugo miestas ir tapo toks gražus. Mes esame už šią iniciatyvą. Vien tema „Modernūs Šiauliai“ yra puiki – juk tai kaip ir paraiška, kad Šiauliai yra pulsuojantis gyvybe  miestas.

2017 09 08 28

„Tikiuosi, kad mūsų stendas pats geriausias“
Gintaras Oliškevičius, Šiaulių jaunųjų gamtininkų centro direktorius:
– Šiaulių miesto arenoje parodoje „Tavo PIN kodas“ pristatome įvairius gyvūnus: smauglį, triušius, kurtą, katinus, tarakonus, viską, ką tik norime. Kviečiame visus apžiūrėti ir pasinaudoti proga nusifotografuoti. Dalyvaujame jau tikrai ne pirmą kartą, kiek kartų kviečia – tiek ir dalyvaujame. Žmonių vis daugėja ir daugėja, tikiuosi, kad mūsų stendas bus pats geriausias. Susidomėjimas būna labai didelis, gyvūnai visiems patinka – tiek mažiems, tiek dideliems. Taip pat raginame nusifotografuoti prie mūsų stendo, nuotrauką kelti į socialinį tinklą „Facebook“ ir laimėti galimybę nemokamai pajodinėti žirgais.

 

 

Į viršų