Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Saulės“ filiale veikiančio Komiksų centro išskirtinės veiklos pristatytos Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vykusiame EIFL iniciatyvos „Jaunieji Afrikos bibliotekų novatoriai“ viešųjų bibliotekų inovacijų seminare.

Seminare buvo siekiama jaunus (iki 35 metų) viešųjų bibliotekų atstovus iš dešimties Afrikos šalių supažindinti su Lietuvos bibliotekomis, jų sistema, gerosiomis patirtimis ir įgyvendinamomis naujovėmis. Profesine patirtimi ir originaliomis veiklomis su svečiais iš Afrikos dalijosi bibliotekininkai iš Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Utenos, Klaipėdos, Plungės ir Pasvalio bibliotekų. Buvo pristatomos tokios veiklos, kaip robotika, literatūriniai žaidimai, 3D spausdintuvo galimybės, išmanusis parkas bei, žinoma, komiksai ir kitos inovatyvios tiek vaikams, tiek suaugusiems įdomios paslaugos.

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos teikiamas inovatyvias paslaugas, panaudojant modernias technologijas ir kūrybiškumą, pristatė Komiksų centro darbuotojas Tomas Januškevičius. „Centro veiklos ir galimybės sulaukė didžiulio Afrikos bibliotekininkų susidomėjimo. Seminaro dalyviai buvo supažindinami su komiksų kūrimo eiga, technologijomis, panaudojimo būdais. Buvo diskutuojama apie tai, jog komiksai ypač naudingi ugdant vaikų skaitymo kultūrą, gerinant literatūrines žinias, prisidedant prie turiningo laisvalaikio. Afrikos bibliotekų atstovai noriai dalijosi idėjomis, ateities vizijomis bei kontaktais. Komiksų centro veiklų pristatymas padėjo užmegzti naujus ryšius“, – džiaugiasi vyr. bibliotekininkė kultūrinei-edukacinei veiklai Agnė Kemzūraitė.

Į viršų