Atvelykio sekmadienį Žaliūkių malūnininko sodyboje taip pat vyko vaikų Velykėles. Mažųjų šventės dalyvių bei juos atlydėjusių suaugusiųjų laukė įvairios pramogos: pažintis su Velyke, margučių ridenimas, kiaušinienės skanavimas, šokiai, sūpynės, liaudiški žaidimai, gražiausių margučių rinkimai, kūrybinės dirbtuvės. Džiugią nuotaiką kūrė vaikų bei jaunimo folkloro ansamblių – „Čiutulis“, „Gasužis“ ir „Vieversėlis“ pasirodymai.

Vaikai į šventę buvo kviečiami atsinešti savo išmargintų kiaušinių, o nespėję to padaryti galėjo kiaušinius padabinti vaško ornamentais malūnininko troboje. Įvairiaspalvius, skirtingomis technikomis papuoštus margučius mažieji šventės dalyviai noriai rodė Velykei, tuo pačiu varžydamiesi, kuris gražesnis ar originalesnis.

Vaikų džiaugsmui netrūko ir įvairių rungčių – kiaušinių ridenimo, daužavimo, lenktynių su vėžimaičiais, margučių nešimo su mediniais šaukštais.

Pagrindinis Velykų patiekalas jau daugybę metų yra virti kiaušiniai, tačiau Velykėlių metu dažnai kepama Atvelykio kiaušinienė. Šiais metais Atvelykis sutapo su Jurginėmis, tad kiaušinienę ir kepti, ir ragauti buvo net dvi progos. Žaliūkių malūnininko sodyboje Velykėlių kiaušinienė visada būna nepaprastai gardi, nes yra ruošiama lauke ant krosnies. Jos paragauti galėjo visi norintys. Čia pat buvo galima paskanauti ir kvapnios vaistingų žolelių arbatos, išvirtos ant laužo.

Į viršų