Prie Šiaulių miesto savivaldybės vyko visai šeimai skirta Atvelykio šventė „Vaikų Velykėlės“. Šventinių tradicijų gausa bei spalvingumu Velykoms nė kiek nenusileidžiantis Atvelykis sukvietė ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius šauniai praleisti laiką. Vis pasišypsanti saulutė šildė susirinkusiuosius ir kvietė linksmintis.

Šventiniai „Vaikų Velykėlių“ renginiai prasidėjo 11 val. šventomis Mišiomis vaikams ir jaunimui Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje. Po mišių vyko šventinis koncertas. Scenoje pasirodė ir gerą nuotaiką bei linksmas melodijas skleidė Povilas ir Jonas Lipinskiai, Urtė Medžiūnaitė, dainavimo studijos „Pūūūka“ ir „Svirplys“, vaikų vokaliniai ansambliai „Lašeliai“ ir „Mikitukas“.

Skambant nuotaikingoms dainoms mažieji šventės dalyviai, pagriebę iš namų atsineštus margučius, drauge su Velyke žaidė įvairius žaidimus: rideno, rungtyniavo nešdami juos šaukštu, bandydami užrištomis akimis numušti padėtą ant kelmo kiaušinį ir kitaip pramogavo. Visų rungčių nugalėtojų laukė saldūs prizai ir siurprizai.

Mažiausieji šventės dalyviai spalvino popierinius kiaušinius ir kabino juos ant stilizuoto Velykų medžio. O visus išalkusius Šiaulių profesinio rengimo centro auklėtiniai paragauti kvietė skaniausiai iškeptų kiaušinių.

Į viršų