Valstybinio Šiaulių dramos teatro mažojoje salėje balandžio 15 d. 18 val. – muzikos, šokio ir vaizdo spektaklio „beTONO“ premjera.

Tai trijų skirtingų meno disciplinų atstovų jungtinis darbas.

„Be-tonas“, klampaus garso ir nedinamiško judesio spektaklis, atidarantis vaizduotę kuriančiosioms galioms. Japoniškojo Butoh šokio jungtis, kaip tekantis gimimas ir mirtis, garsų atonalioje dermėje, kurios pilką žavesį atskleidžia dinamiškų vizualijų virsmai. Pasaulio, kuris kuriamas ir griaunamas vienu metu, kuris yra gimimas per kančią ir nuolatinis atsinaujinimas per mirtį. Garsas, kuris užburia, suvysto ir atpalaiduoja, judesys, kuris nuginkluoja gyvenimo dantračius, tonas, kuris išnyksta betoninėje tuštumoje. Tai betono poezija, chaoso malonumas išsprogdinantis smegenis nesuvokiančiajam ir sukoncentruoja erdvę ir laiką tik į duotąjį momentą. Niūrus grožis, ne dinamiškas siautulys, grąžinantis viską į čia ir dabar. Nėra kitų interpretacijų, nėra kitų sprendimų, nėra juodo ir balto – yra tik pilkas betonas.

Gintas Gascevičius – garsų menininkas, sėkmingai dirbantis tiek šiuolaikiniame eksperimentiniame garsų dizaine, tiek tradicinės muzikos kūryboje.

Andrius Pulkauninkas – šiuolaikinio šokio choreografas, aktorius, režisierius, rašytojas.

Dainius Trumpis – vizualaus, šiuolaikinio meno atstovas, rengiantis parodas Lietuvoje bei užsienyje ir dalyvaujantis įvairiuose tarptautiniuose grupiniuose projektuose.

Į viršų