Kovo 24 dieną didžiausias ir svarbiausias kino renginys Lietuvoje – 22-asis festivalis „Kino pavasaris“ atidarytas Šiauliuose. Šiemet šiauliečiai turės galimybę išvysti net 18 geriausių ir visame pasaulyje pripažintų kino juostų.

Festivalį Šiauliuose atidarė „Oskarui“ nominuotas, du „Auksinius gaublius“ laimėjęs ir geriausiu Prancūzijos filmu tituluojamas psichologinis trileris „Ji“ rež. Paul Verhoeven).

Itin šokiruojanti olandų režisieriaus kino juosta pasakoja istoriją apie sėkmingą verslininkę (akt. Isabelle Huppert), kuri po išprievartavimo įsitraukia į katės ir pelės žaidimą su užpuoliku.

Atidarymo renginyje dalyvavo ir „Kino pavasario“ komanda.

Šių metų festivalio tema yra „Nauji vėjai“. Tad didelis dėmesys bus skiriamas jauniems kūrėjams, tačiau nepamirštami ir kino meistrų darbai, tarptautinių festivalių favoritai.

Šiemet festivalio lankytojus Šiauliuose džiugins visame pasaulyje pripažintos kino juostos tokios kaip „Oskaruose“ geriausio filmo titulą pelniusi „Mėnesiena“ (rež. Barry Jenkins) ar net trims „Auksiniams gaubliams“ nominuotas trileris „Bet kokia kaina“ (rež. David Mackenzie). Žiūrovai galės išvysti ir visoje Europoje jau spėjusias išpopuliarėti komedijas „Pasiklydę Paryžiuje“ (rež. Fiona Gordon, Dominique Abel) ir „Laukinių žmonių medžioklė“ (rež. Taika Waititi).

Šiais metais į 22-ojo „Kino pavasario“ programą įtraukti ir rumunų Naujosios bangos režisierių filmai. Šiauliečiai galės išvysti „Auksinei palmės šakelei“ nominuotas juostas „Baigiamieji egzaminai“ (rež. Cristian Mungiu) ir „Sieranevada“ (rež. Cristi Puiu).

Festivalį Šiauliuose uždarys austrų-vokiečių kino filmas „Manifestas“ (rež. Julian Rosefeldt), kuriame žiūrovai išgirs talentingosios aktorės Cate Blanchet skaitomas ištraukas iš futuristų, dadaistų, situacionistų ir kitų menininkų bei politikų manifestų.

22-asis „Kino pavasaris“ Šiauliuose vyks iki balandžio 6 dienos.

Į viršų