„Moteris Saulė 2016“ paskelbta iškilmingame renginyje, skirtame pažymėti Kovo 8-ąją, Tarptautinės moterų solidarumo dieną. Tradicija tapo specialiai „Moteris Saulė“ rinkimams parengta populiariausių Lietuvos atlikėjų koncertinė programa. Šiais metais valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ parengė šventinę koncertinę programą ir renginio dalyviams dovanojo puikią nuotaiką bei įsimintinas muzikines akimirkas. Drauge su orkestru Šiaulių apskrities metų moterį sveikino ir du charizmatiški solistai – išskirtinio vokalo savininkė ir Lietuvai gerai žinoma atlikėja Vaida Genytė bei Lietuvos operos ir baleto teatro solistas, populiarios grupės „El Fuego“ narys tenoras Tomas Pavilionis.

Iškiliausia Šiaulių krašto moteris ne tik džiaugėsi „Moters Saulės“ titulu, bet ir pasipuošė prabangiu perlų vėriniu su saulę simbolizuojančiu pakabučiu, kurį jau devintus metus kuria juvelyrikos namai. Kitoms finalistėms įteiktos specialios dovanos ir padėkos. Šiemet rinkimuose buvo galima rinktis iš septynių pretendenčių, kurias atrinko komisija. Kaip paaiškėjo, iškiliausia  tapo Dalia Zakarienė – Kelmės rajono Valpainių kaimo bendruomenės pirmininkė, keturių vaikų mama. Ji yra nominacijos „Metų bitutė“ 2016 laimėtoja,  respublikinės sūrių šventės „Jurgis, Jorgis ir Jurgelis“ gaspadinė, nominuota už bendruomenės telkimą,  kultūros paveldo puoselėjimą (savo rankomis pagamintus sūrius), už atjautą ir supratimą teikiant visokeriopą paramą bendruomenės  nariams. „Moteris Saulė 2016“ rinkimų tikslas – paskatinti Šiaulių apskrities moteris, kurios per metus padarė daugiau nei joms priklausė pagal profesiją ar pareigas. Taip pat – išreikšti padėką toms, kurios savo asmeniniu indėliu prisidėjo prie Šiaulių krašto garsinimo mokslo, kultūros, sporto, švietimo, socialinio vystymo bei kitose srityse, aktyvia visuomenine veikla ugdė pilietiškumą, gerumą, filantropiją.

Rinkimuose dalyvaujančios kandidatės – iš visos apskrities: Akmenės, Joniškio, Kelmės, Pakruojo, Radviliškio, Šiaulių miestų ir rajonų miestelių. Visą sausio mėnesį pretendentes siūlė   nevyriausybinės organizacijos, įmonės, įstaigos, klubai, individualūs asmenys užpildę kandidatės pristatymo anketą ir ją pateikę organizatoriams iš visos Šiaulių apskrities.

Į viršų