Šiaulių „Aušros“ muziejus kasmet tradiciškai organizuoja edukacinių programų ciklą „Šeimos savaitgalis muziejuje“, kurio metu skatina vaikus kartu su tėvais ar seneliais mokytis ir kurti netradicinėje erdvėje. Muziejinė edukacija suteikia galimybę sužinoti savo krašto istoriją, išmokti ir suprasti įvairius amatus, eksperimentuoti, tuo pačiu ugdo kūrybiškumą ir leidžia linksmai ir įdomiai praleisti laiką su savo artimaisiais.

Devintą kartą organizuojamas „Šeimos savaitgalis muziejuje“ pakvies į penkis užsiėmimus, truksiančius iki balandžio mėnesio. Jie vyks net keturiuose skirtinguose „Aušros“ muziejaus padaliniuose: Chaimo Frenkelio viloje, Fotografijos muziejuje, Žaliūkių malūnininko sodyboje, Edukacijos centre.

Vasario 4 d. 11 ir 14 val. „Batai mano...“ Avalynės istorija – tarsi kupinas atradimų ir ieškojimų romanas. Kaip saugotumėte kojas nuo įkaitusio dykumų smėlio? O kuo avėdami bristumėte per sniegynus? Ateikite ir sužinokite, kokio ilgumo bato nosis kėlė pavydą aplinkiniams, kas pirmieji pradėjo avėti aukštakulniais, kada atsirado pirmoji „tikra“ batų pora.

Edukacinėje programoje „Batai mano...“ susipažinsite su avalynės istorija ir patys galėsite tapti dizaineriais bei sukurti savo svajonių batus. Vieta: Chaimo Frenkelio vila.

Į viršų