Trintukas prieš Tikrovę

Gruodžio 2 dieną 18 val. Šiaulių dailės galerijoje grupės "Trintukas prieš Tikrovę" (toliau - TPT) premjera "****za periferiniu žvilgsniu".

Naujasis darbas kalba apie karą, kurį kasdien kariaujame su savim. Apie nekaltus Jo ir Jos kivirčus, išaugančius į teroristines atakas. Apie vyrų žūtbūtinį žvilgsnį į moteris iš savo apkasų pusės. Apie moterų tariamas paliaubas. Apie atspindį veidrodyje - periferiniu žvilgsniu.

TPT pasirodymuose gausu performanso, teatrinių elementų, laisvojo džiazo. Neapsiribojama įprastais, visuotinai pripažintais muzikos instrumentais. Kūrinių dinaminis - emocinis diapazonas - nuo piano pianissimo šnabždesio iki industrinio žudančio forte fortissimo.
Žodžio dekonstravimas, ritminiai psichobandymai arba “to vienintelio tikro” garso paieškos - štai tie irankiai, su kuriais dirbant gimsta keisčiausias mūsų Tikrovės formų žaismas.

TPT - Monika Šaltytė - Šiaulių valstybinio dramos teatro aktorė, Gintas Gascevičius, būgnininkas, grupės „BIX”narys, Gintaras Dzidolikas - klavišinių instrumentų dievas, Tadas Žukauskas - kompozitorius, šiuolaikinės muzikos meistras, "BIX" bosistas.

Choras "Atžalynas" (vadovas Mindaugas Žalalis) - dar vienas ypatingas prieskonis šioje muzikos ir žodžio jungtyje.

"****za periferiniu žvilgsniu" interpretuojami Gintaro Beresnevičiaus, Sigito Parulskio, Jurgos Ivanauskaitės, Mindaugo Nastaravičiaus, Rimanto Kmitos, Alvydo Šlepiko, Gintaro Grajausko, Bruno K. Öijer, Vitalijos Pilipauskaitės-Butkienės, Eugenijaus Ališankos ir kitų autorių tekstai.

Pasirodymas skirtas žmonėms, kurie yra smalsūs ir pasiruošę išgirsti poeziją (nepainioti su dainuojamąja) visai kitaip nei kada nors tikėjosi. Žmonėms, kurie nori būti nustebinti ir įkvėpti eiliuotos muzikos. Žmonėms kurie žino, kad nežino.

Į viršų