Meno mėgėjų festivalis „Rudens mozaika“ Šiaulių kultūros centre jau peržengė ir septintąjį vakarą, kurio metu pasirodė vaikų ir jaunimo chorai bei vokaliniai ansambliai. Kaip paaiškėjo, panoro dalyvauti 40 kolektyvų, o paskaičiavus kolektyvų narius iš viso pasirodė maždaug 460 dalyvių.

„Šiandien yra pats gausiausias vakaras iš visų festivalio vakarų, netgi pralenkiantis ir paprastai gausų šiuolaikinio šokio vakarą. Labai populiarus, jame norinčiųjų dalyvauti yra labai daug. Šįkart atvyko daugiausiai kolektyvų iš Šiaulių miesto, nemažai – iš Šeduvos, Radviliškio, iš Kelmės bei iš Akmenės“, – prieš pasirodymų maratoną sako Šiaulių kultūros centro etninės kultūros specialistė Aušra Brijūnienė.

Kai kuriems scena – didelis pirmasis išbandymas
Brigita Šimkuvienė iš vaikų muzikos studijos „Pūūūka“ paruošė kelis ansamblius. Patys mažiausi – 3-4 metų, kurie Šiaulių kultūros centro scenoje repetavo labai nedrąsiai. „Bet jiems šiandien talkins ir vyresnės mergaitės, o vėliau jos dainuos atskirai. Taigi mažuliukams tai bus išbandymo metas, kadangi jie žengs pirmąkart į sceną, o vyresnės mergaitės jau yra dalyvavusios konkursuose, joms padainuoti bus tikrai labai smagu. Jos irgi yra ikimokyklinukės, kurioms yra penkeri-šešeri“, – pristato kolektyvą vadovė.

Aušra Kardašienė šurmuliuojančiame Kultūros centro koridoriuje operatyviai valdo didžiulį „Romuvos“ progimnazijos jaunučių chorą „Šaltinėlis“: keliskart suploja, o mažieji iš karto supranta komandą, atsako tuo pačiu plojimu ir jau skirstosi į savo vietas, kas kur turi stovėti.

Beje, ji paruošė dar daugiau šio vakaro dalyvių – „Romuvos“ progimnazijos ansamblį „Lašeliai“, gimnazijos duetą Justiną ir Edvardą, bei vokalinį ansamblį „Fresco“.

„Jaunučių choras dainuos mamai skirtą dainą, o antrojoje dainoje ir aš dainuosiu solo, tai Lauros Remeikienės daina „Zuikių mokykla“. Taigi pabandysiu ir vaikams, ir žiūrovams pakelti nuotaiką. Chore – 41 dainininkas. Šis choras yra išties labai rimtas ir aktyvus kolektyvas, Dainų šventės dalyvis. Repetuojame triskart per savaitę. Tai yra ne tik jų laisvalaikio praleidimo forma, jie patys puikiai supranta, kad lavinasi, o ir jų tėvai itin motyvuoti. Mes šaunūs – praktiškai esame šeima“, – sako A. Kardašienė.

Vaikai uždainuoja ir klasėje, ir pertraukų metu. „Mokytojos džiaugiasi, kad vaikai yra tokie, o ir vaikai didžiuojasi, kad dainuoja chore“, – tikina A. Kardašienė.

Gegužių progimnazijos muzikos mokytoja Raimonda Janulienė atkeliavo su jaunučių choru „Strazdanėlės“. Chore dainuoja daugiau vaikų, bet ligoms prispaudus sąstatas tapo mažesnis.

„Stengiamės festivalyje dalyvauti kasmet. Labai daug koncertuojame, bet „Rudens mozaikos“ scena yra viena iš didesnių, todėl mums tai yra ir krikštas, ir iššūkis. Visgi mes keliaujame ir į respublikinius konkursus, ir patys mokykloje organizuojame muzikos festivalius, taigi į sceną žengiame pakankamai dažnai“, – sako vadovė.

Jolita Goštautienė iš Radviliškio lopšelio-darželio „Eglutė“ lydi šešių mergaičių ansamblį „Lašeliai“ ir tikina, kad jos labai mėgsta koncertuoti. Tikra tiesa – pokalbio metu apsupusios savo vadovę dainorėlės ima kartu ir uždainuoja šurmuliuojančiame Šiaulių kultūros centro fojė.

Komisija išrinko laureatus
Kaip festivalio „Rudens mozaika“ nuostatai numato, chorai vakaro metu turėjo atlikti dvi pasirinktas dainas, o vokaliniai ansambliai – po vieną dainą.

Komisija vertino choristų ir ansamblistų atlikimo lygį bei sceninę kultūrą. Komisijai pirmininkavo Nijolė Valužienė – „Juventos“ progimnazijos muzikos mokytoja ekspertė, taip pat dirbo Šiaulių S. Sondeckio menų gimnazijos dainavimo mokytoja Beata Smiltinikienė bei Kuršėnų meno mokyklos mokytoja Rasa Gasiūnienė.

Vertintojų sprendimu vakaro laureatais tapo šeši kolektyvai. Tai Šiaulių dainavimo studijos „Svirplys“ grupė „Zuikiai“  (vadovai Vita ir Romas Trijoniai) už dainą „Nykštukas ledinukas“, Šiaulių moksleivių namų muzikos studija „En-den-du“ (vadovės Stanislava Rusevičienė ir Laura Dudnikienė) už dainą „Love yourself“, Simono Daukanto gimnazijos merginų ansamblis (mokytoja Vilma Ušinskienė) už dainą dainą „Vėl sniegti“, Stasio Šalkauskio gimnazijos Airidos Karnišauskaitės ir Aušrinės Nemeikštytės duetas, kurį paruošė mokytoja Vaiva Malinauskaitė, už dainą „Aušra“, Šiaulių kultūros centro vokalo grupė „Rokoko“ (vadovė Rasa Kauneckaitė) už dainą „Gervelė“ bei „Romuvos“ gimnazijos vokalinis ansamblis „Fresco“ (mokytoja Aušra Kardašienė) už dainą „Danke“.

2016 11 24 13

Gegužių progimnazijos jaunučių choras „Strazdanėlės“.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

2016 11 24 14

Radviliškio lopšelio-darželio „Eglutė“ ansamblis „Lašeliai“.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

2016 11 24 12

„Romuvos“ progimnazijos jaunučių choras „Šaltinėlis“.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

 

Į viršų