Spalio 25 d. 17 val. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Konferencijų salėje vyks susitikimas su žurnaliste Dalia Kutraite ir knygos „Dalia Kutraitė kalbina. Žvaigždžių karai tęsiasi“ pristatymas.

D. Kutraitė baigusi VU žurnalistikos specialybę daugiau nei du dešimtmečius dirbo Lietuvos televizijoje (dabar LRT), rengė ir vedė televizijos laidas „Nojaus arka“, „Viltys ir likimai“, „Renome“, „Atgarsiai“, „Dalia Kutraitė kalbina“ ir kt. Vėliau kūrybinį darbą derino su administraciniu: vadovavo kūrybiniam susivienijimui „Jūsų studija“, TV Programų direkcijai, Televizijai. Kurį laiką ėjo Televizijos ir radijo generalinio direktoriaus pareigas. Sukūrė keletą dokumentinių filmų, išleido knygų pagal televizijoje rengtas laidas „Dalia Kutraitė kalbina“. Stažavosi Danijoje, Švedijoje, JAV.

1998 m. pradėjo dirbti Vilniaus mero patarėja ryšiams su visuomene. Vėliau dirbo Vyriausybės kanclere, Seimo nare, vadovavo Lietuvos Prezidento rinkimų kampanijai, vėliau – Lietuvos Respublikos Prezidento vidaus politikos grupei. Visą laiką tobulinosi komunikacijos ir ryšių su visuomene srityje ir tapo viena pirmųjų profesionalių Lietuvoje. Kartu su kolegomis siūlė, įgyvendino ir viešino garsiausius nacionalinius projektus, tokius kaip „Nacionalinė pažangos premija“, skirtą verslo ir mokslo bendradarbiavimui skatinti, ir „Tūkstantmečio odisėja. Tautinė giesmė aplink pasaulį“, skirtą Lietuvos vardui garsinti.

Šiuo metu dėsto Vilniaus universitete žurnalistikos, ryšių su visuomene ir verslo vadybos studentams. Šiemet jai suteiktas partnerystės docento vardas. Taip pat universitete veda praktinius efektyvios komunikacijos mokymus įvairių profesijų žmonėms – verslo vadovams, valstybinių ir visuomeninių organizacijų darbuotojams. Nors mokymų temos įvairios, bet visų jų esmė – padėti žmonėms susigaudyti triukšmingame mūsų laikų informacijos sraute ir apsisaugoti nuo informacijos pertekliaus keliamų grėsmių.

D. Kutraitė-Giedraitienė yra Valstybės pažangos tarybos narė, Petro Abukevičiaus premijos filmų apie gamtą konkurso vertinimo komisijos pirmininkė, atstovaujanti LRT.

Į viršų