Rugsėjo 23 d. 17 val. „Laiptų galerijoje“ atidaroma Andriaus Seselsko (Kelmė) piešinių paroda „Išsilaisvinimas“. Paroda veiks iki spalio 3 d.

A. Seseskas – jaunas, talentingas, meistriškai pieštuką valdantis, kritikų vadinamas vienu iš stipriausių pieštuku piešiančių grafikų Lietuvoje, jau sulaukęs dėmesio iš meno gerbėjų užsienyje.  Menotyrininkas Vytenis Rimkus apie tai sako: „Pati grafikos darbų technika savo kruopštumu ir tobulumu sukelia nustebimą ir susižavėjimą. Kiekvienas paveikslas – į save įtraukiantis pasaulis, į kurį žiūrėdami, išgyvename savas gyvenimo ir pasaulėjautos istorijas. Tai vizijos, kuriose susipina religiniai, istorijos, metafiziniai motyvai.“

Siurrealistiniai dailininko darbai, atlikti unikalia technika, sparčiai pelno sėkmę ne tik Kelmėje, kur autorius gyvena ir dirba, bet už jos ribų: piešiniai eksponuoti Vilniuje, Rygoje, laukia personalinės parodos Ispanijoje ir Vokietijoje.

Už knygos „Vilniaus padavimai“ iliustravimą A. Seselskas apdovanotas premija už meniškai vertingiausias nespalvotas iliustracijas Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos skelbtame Geriausios metų knygos vaikams konkurse.

Visuose nespalvotuose tik pieštuku sukurtuose paveiksluose nėra jokio trintuko žymės. „Jis sušiauštų popierių. Trintukas reikalingas tik tada, kai galvoje trūksta išgrynintos piešinio istorijos“, – sako piešinių autorius.

Idėjų ir įkvėpimo autorius semiasi iš istorinių, religinių, metafizinių motyvų. „Man patinka simbolių pasaulis, mitai, legendos – tai mano įkvėpimo šaltinis. Mėgstu poeziją – kartais vienoje eilėraščio eilutėje pamatau visą paveikslą, kurį ir nupiešiu“, – sako siurrealistinių paveikslų kūrėjas.

Dailininkas savo parodą pavadino „Išsilaisvinimas“ pagal to peties pavadinimo kūrinį, kuriame preciziškai pieštuku nupiešta iš grubaus medžio išsivaduojanti moters figūra. Tai tarsi paties menininko sielos simbolis – išsilaisvinimas – laisvės pasirinkimas gyventi savąjį, vien širdimi jaučiamą gyvenimą.

Užbaigti naujausių darbų pristatymo turą autorius nusprendė „Laiptų galerijoje“ – meno kritikus ir lankytojus sužavėję kūriniai sugrįžta iš Rygos. Paroda „Išsilaisvinimas“ – tai dovana visiems dailės mėgėjams, pasiilgusiems istorijų, legendų, fantastinių pasakojimų, unikaliai perteikiamų grafikos kalba.

A. Seselsko kūryba „Laiptų galerijoje“ pristatoma antrą kartą.

Į viršų